PROVOKASYON İDDİASI
Terörle mücadele savcısı Durmuş Yiğit'e ifade veren Koçak'ın 1989-99 yılları arasındaki belediye başkanlığı dönemine ilişkin olayları anlattığı, ifadesinde Emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu'nu suçladığı öğrenildi. Silahçıoğlu'nun resmi bayramlarda özellikle Sultanbeyli'ni seçtiğini, Maltepe'ye gitmesi gerekirken bunu yapmamasının provokasyon amaçlı olduğunu ileri süren Koçak'ın dönemin Tümgenerali'ni bir kısım insanları bu bayramlara getirip 'kahrolsun islam' şeklinde slogan attırmakla suçladığı belirtiliyor. Adliye kaynaklarından edilen bilgiye göre eski belediye başkanı ifadesinde ilçedeki bayramlarda imam hatip lisesinin geçiş yaptığı sırada içlerinde ÇYDD, ADD, Lions ve Roteryan derneklerinin temsilcilerinin bulunduğu kişilerin 'kahrolsun şeriat, kahrolsun islam' şeklinde slogan attığını iddia etti. Koçak bu olayları da Silahçıoğlu'nun organize ettiğini ileri sürdü.
İLÇEYE YAPILAN ATATÜRK HEYKELİ
Soruşturma savcısına Doğu Silahçıoğlu hakkında yetkisi olmadığı halde cadde isimlerini değiştirmek, imar planlarına aykırı heykel diktirmek gibi suçlardan o zaman suç duyurusunda hatırlatan Koçak'ın bu süreçle ilgili de suçlamalarda bulunduğu belirtiliyor. Ali Nabi Koçak'ın usülsüz yapıldığını ileri sürdüğü Atatürk Heykeli'nin fiber malzemeden yapıldığını, muhtemelen yakılacak heykelle ilgili olarak kendilerinin suçlanacağını, buna engel olmak için 15 gün boyunca 24 saat nöbet tutturduğunu ileri sürdüğü öğrenildi.
28 ŞUBAT ŞİKAYETÇİSİ OLDU
Koçak'ın Savcılık ifadesinde Müslüm Gündüz olayıyla ilgili olarak Fadime Şahin'in özellikle Sultanbeyli'den seçildiğini ileri sürdüğü öğrenildi. Sultanbeyli'nin eski Belediye Başkanı Koçak 28 Şubat süreciyle ilgili olarak tüm şüphelilerden şikayetçi olduğunu belirtti.