20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Siyasilerden 12 Eylül paylaşımı! ''Bir daha asla başaramayacaklar''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, '12 Eylül'deki gibi her darbe, memleketimizi 'müstemleke memleketi' yapmak isteyenlerin kurgusudur. Hedefleri, bağımsız ve özgür Türkiye'dir. Bir daha asla başaramayacaklar' dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, '12 Eylül darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar millet düşmanları bir çok kez saldırdı demokrasimize. Her darbe, millet düşmanlığıdır.' dedi.

DHA/AA12 Eylül 2021 Pazar 12:25 - Güncelleme:
Siyasilerden 12 Eylül paylaşımı! ''Bir daha asla başaramayacaklar''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 41. yılı nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Çelik, "12 Eylül darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar millet düşmanları bir çok kez saldırdı demokrasimize. Her darbe, millet düşmanlığıdır. Darbeler ve vatanseverlik bir arada olamaz. Kendi milletine silah çekenler ülkemize düşmanlık etmişlerdir. " ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY: MİLLETİN ÜZERİNDE BİR GÜÇ TANIMADIK, TANIMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 41'inci yılı nedeniyle sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Oktay, "Demokrasimizi yıllarca sekteye uğratıp aziz milletimizin iradesini hiçe sayanları, 27 Mayıs'ın arkasındaki güçleri, 12 Eylül'ün hazırlayıcılarını, 28 Şubat ve 15 Temmuz'un destekçilerini millet olarak hiç unutmadık, unutmayacağız. Üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen 12 Eylül'de yaşanılanları utançla hatırlıyoruz ve bugün kararlılıkla bir kez daha söylüyoruz; milletin üzerinde bir güç tanımadık, tanımayacağız" dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI: YENİ BİR ANAYASA İÇİN BİZ HAZIRIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, defalarca değiştirilmiş olsa da 1982 Anayasası'nda darbeci zihniyet ve vesayetçi ruhun hakim olduğunu belirterek, "Yeni bir anayasa için biz hazırız." ifadesini kullandı.

Yazıcı, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yılına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, demokrasiye, Türkiye'ye ve millete ağır bedeller ödeten, milli iradeyi devre dışı bırakan 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren ve destekleyen zihniyeti lanetlediğini bildirdi.

"Bu asil millet tarih boyunca esareti kabul etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Aslolan millettir." ifadelerini kullanan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada hiçbir anayasayı doğrudan millet yapmamıştır. Hepsi olağanüstü süreçler veya darbelerden sonra yapılmıştır. Yürürlükteki 82 Anayasası da darbeciler tarafından yapılmıştır. Mevcut anayasa defalarca değiştirilmiş olsa bile bir darbeci zihniyet, vesayetçi ruh hakimdir. Yeni bir anayasa için biz hazırız. Arzu ediyoruz ki bu millet kendisine ait anayasa yapma hakkını Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında büyük bir coşkuyla, heyecanla gerçekleştirsin. Bunun ortamı da gerekliliği de vardır."

BAKAN SOYLU: BİR DAHA ASLA BAŞARAMAYACAKLAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "12 Eylül'deki gibi her darbe, memleketimizi 'müstemleke memleketi' yapmak isteyenlerin kurgusudur. Hedefleri, bağımsız ve özgür Türkiye'dir. Bir daha asla başaramayacaklar" dedi.

Bakan Soylu, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 41'inci yıl dönümü nedeniyle Twitter hesabından açıklama yaptı. Soylu, açıklamasında, "12 Eylül'deki gibi her darbe, memleketimizi 'müstemleke memleketi' yapmak isteyenlerin kurgusudur. Hedefleri, bağımsız ve özgür Türkiye'dir. Hedefleri, milletin birliğidir. Vesayetin araçları, maskeli iş birlikçileriyle istikrarsızlık ve devleti işlevsiz hale getirmektir. Bir daha asla başaramayacaklar" ifadelerine yer verdi.