27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Valiliklerden peş peşe uyarılar! İstanbul-Ankara yolunda ulaşım durdu

İstanbul-Ankara arasında TEM otoyolu ve devlet karayolu, tüm araç trafiğine kapatıldı. Yaşanan aksaklıklar sonrası ise İstanbul, Ankara ve Bolu valiliklerinden vatandaşlar için peş peşe açıklamalar yapıldı.

AA23 Ocak 2022 Pazar 18:11 - Güncelleme:
Valiliklerden peş peşe uyarılar! İstanbul-Ankara yolunda ulaşım durdu

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Hava sıcaklıkları sıfırın altına inerken, doğudan batıya tüm yurtta kış kendini iyice hissettiriyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yurdun dört bir yanında kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

"YOLA ÇIKMIŞ ARAÇLAR YÖNLENDİRİLEN YERLERDE BEKLETİLECEK"

İstanbul-Ankara TEM Otoyolu ve D-100 devlet yolu, Gerede ile Düzce arasındaki yoğun kar yağışı nedeniyle tüm araç geçişlerine kapatıldı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

"Gerede-Düzce arası otoyol ve devlet yolu yoğun kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapandığı için ilimizden İstanbul istikametine yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmaması gerekmekte olup; yola çıkmış araçlar ise görevlilerimizce yönlendirilen yerlerde bekletilecektir."

"İSTANBUL-ANKARA İSTİKAMETİNE DOĞRU YOLA ÇIKILMAMALI"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da konuyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Yolların açılması için kar ve buz ile mücadele devam etmektedir. Bu nedenle, İstanbul-Ankara istikametine doğru yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmamalıdır."

Öte yandan Yerlikaya, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooter kullanılmayacağını söyledi.

EĞİTİME ARA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitelerde eğitime ve sınavlara 2 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

"VATANDAŞLARIMIZIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÖTESİNDE"

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yollardaki durumla ilgili TRT Haber yayınında bilgi verdi.

"Saat 16.00'dan itibaren bazı durdurmaları yapmak zorunda kaldık. Örneğin tırları bekletmek durumunda kaldık. Zaman zaman tırlara geçiş verdik, zaman zaman küçük araçlara geçiş verdik ama belli bir saat geldi ki önde giden dozerin açmış olduğu yol hemen arkasındaki araç gelinceye kadar kapanır vaziyete geldi.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her şeyin ötesinde. Bolu'nun bütün gidişlerinde trafik geçici olarak durdurulmuş vaziyette. Yol güvenli hale geldiğinde trafik elbette açılacaktır."