19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Karaalioğlu: Ulusalcılarla Gülen grubunun ittifakı oldu

Mustafa Karaalioğlu, yıllardır birbirine küfreden Ulusalcılar ile Gülen grubunun Erdoğan’a karşı ittifak ettiklerini söyledi.

Yirmidorthaber.com31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
24 TV'de Ali Bayramoğlu'nun moderatörlüğündeki 'Yeni Türkiye' programında Mustafa Karaalioğlu ve İbrahim Kiras ile gündemdeki konular masaya yatırıldı.
 
HER TÜRLÜ HALTI YİYORSUN "HARAM YEMEDİM" DİYORSUN
 
İbrahim Kiras, “Haram yemedik” diyen adamların haram kavramını tartışmak gerektiğini söyledi. Kiras, paralel örgütün takındığı tavra dikkat çekti.
 
“Yıllardan beri Ergenekon, Balyoz falan hakimlerinden bahsediyorsunuz “biz bunları tanımayız”, bir takım operasyon gazetelerinde tetikçi kalemlerle ilgili rahatsızlıklar iletilirdi yıllardır “onların bizimle alakası yok” denirdi. Bugün soruşturulan polisler, gözaltına alınan polis şefleri ile ilgili şikayetlere “onların bizim kapımızın önünden geçmişliği yok” en son Pensilvanya’da konuştu; “tanımam, etmem. Binde birini tanımam.” Fakat şimdi görüyoruz ki zaten her olayda hemen gereken refleksi gösteriyorlar. Bugün de cemaat yekvücud olmuş polislerini koruyor. Onların namaz kılarken fotoğrafları paylaşılıyor, iftar yemeği fotoğrafları paylaşılıyor… Böyle bir şova dönüştürülüyor. Bunlar; “haram yemedik, onun için bize bunu yapıyorlar” diyor. “Haram yemedik” diyen adamları bu haram kavramından anladıklarını da ayrıca tartışmak lazım. Yani sen bütün bu işleri yapıyorsun: İnsanların özel hayatına müdahale ediyorsun. Devlet sırlarını alıyorsun satıyorsun. İzinsiz, illegal, hukuk dışı her türlü haltı yiyorsun “haram yemedim” diyorsun.”
 
İSTİHBARAT DAİRELERİ BAŞTAN AŞAĞIYA DEĞİŞTİ
 
Ali Bayramoğlu, paralel örgütün MİT darbesi girişiminden sonra istihbarat dairelerinin baştan aşağıya değiştiğini söyledi.
 
“MİT darbesine girişince bu grup, yine çok önemli hamleler yapıldı. Gazetelere çok büyük yansımadı. Büyün istihbarat daireleri baştan aşağıya değiştirildi. Kademe kademe yapıldı. Hatta bir değişiklik yetmedi, atanan kişilerden de emin olunamadığı için daha sonra o kişilerin de görevden alınıp, daha sonra tekrar yenilerinin atandığını gördük. Sadece istihbarat daireleri değil; kaçakçılık, organize terör dairesi, terör dairelerinde de önemli değişiklikler yapıldı.”
 
TEHDİT DEVAM EDİYOR
 
Mustafa Karaalioğlu, paralel örgütün elde ettiği materyalleri kimlerle paylaştığı belli olmadığını şu sözlerle ifade etti: “Elde ettikleri materyalleri nasıl bir fonksiyona dönüştürdüler, kimlerle paylaştılar yada kimlerle paylaşacaklar daha bu da belli değil. Bu darbe girişiminden sonra ortaya materyallerle karşı karşıyayız. Hala bu tehlike devam ediyor. Bu tehdit devam ediyor.”
 
ULUSALCILAR İLE GÜLEN GRUBU İTTİFAK YAPTI
 
Mustafa Karaalioğlu, yıllardır birbirine küfreden Ulusalcılar ile Gülen grubunun Erdoğan’a karşı ittifak ettiklerini ifade etti. Karaalioğlu, vesayetin kaldırılması için halkın destekliyor olması gerektiğine vurgu yaparak, bu mücadeleyi Gülen grubunun yapmadığının altını çizdi.
 
“Şunu unutmayalım; vesayetle mücadele eden Gülen grubu değildi. Evet, rol aldılar ve o işi gölgelediler, istismar ettiler. Madem operasyon yapabiliyordun 17 Aralık’ı yapsaydın da görelim. Arkasında halkın olmadığı, arkasında siyasi otoritenin olmadığı hiçbir işi yapamadılar. Toplumun destek vermesi, siyasi otoritenin desteklemesi lazım Türkiye’de vesayetin geriletebilmesi için. Ergenekon, Balyoz’da ve onun üzerinden Türkiye’de vesayet geriletilmişse bu siyasi iradenin ve devamında toplumun kararlılığının sayesindedir. Dolayısıyla Türkiye’de, özellikle muhafazakar ve demokrat kimlikli kitlelerin herhangi bir kesimle böylesine böyle bir ittifaka ihtiyaçları yok. Kaldı ki ulusalcıların hiç yok. Fakat, ulusalcılarla Gülen grubunun ittifakı oldu. Gezi olaylarında başlayan, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde serpilen bir ilişkileri oldu. Beraber de çalıştılar. Yıllardır birbirine küfreden iki kesim hükümete karşı, Erdoğan’a karşı bir amaç birliği, güç birliği ittifak yaptılar. “Nasıl beş dakikada bir araya gelebiliyorsunuz” bakışlarına aldırmadan bunu pervasızca yaptılar. Açın bakalım gazete ve televizyon arşivlerini bu ortadadır.”