25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? 99/4 askerlik yerleri sorgulama ekranı

Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? sorusunun yanıtı tüm askere gidecek olan adaylar tarafından merak ediliyor. 99/4 askerlik yerleri sorgulama ekranı da yoğun olarak araştırılıyor. Ekim, Kasım ve Aralık 2019 Tarihlerinde Silahaltına Alınacak Yükümlülerin Sınıflandırma Sonuçları Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından adayların erişimine açıldı. Kasım celbinde vatani görevini yerine getirmek için askere gidecek olan vatandaşların askerlik yerini nasıl öğreneceği de belirtildi. Kasım celbi askerlik yerleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar..

17 Ekim 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? 99/4 askerlik yerleri sorgulama ekranı
Kasım celbi askerlik yerleri nasıl öğrenilir? sorusunun yanıtı merak ediliyor. 99/4 askerlik yerleri sorgulama ekranı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kasım celbinde askere gidecek olan vatandaşlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları anbean takip ediyorlar. .Ekim, Kasım ve Aralık 2019 Tarihlerinde Silahaltına Alınacak Yükümlülerin Sınıflandırma Sonuçları Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından adayların erişimine açıldı. 99/4 askerlik yerleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler.. 
 
KASIM CELBİ ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR? 
Ekim, kasım ve aralık aylarında silah altına alınacak yedek subay ve astsubay ile erlerin sınıflandırma sonuçları, erişime açıldı. 
 

99/4 ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI 

 

 
Er adayları askerlik yerleri bilgisini e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. e-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecekler.
 
T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıkladıktan sonra kendilerini kapsayan hizmeti seçmeli. “Hizmet Adı” kutucuğuna kısa dönem askerler “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama”, uzun dönem askerler ise “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama” ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.
 

'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan er adayları, askerlik yerlerini bilgisini edinebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.
 
Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.