23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

THY ofisine yapılan saldırının failleri ofiste tadilat yapan işçiler çıktı

Trablus THY satış ofisinde saldırı sonucu hayatını kaybeden muhasebe şefi Uğur Tezcan'a saldıranların ofisin tadilatını yapan Libyalılar olduğu iddia edildi.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
THY ofisine yapılan saldırının failleri ofiste tadilat yapan işçiler çıktı
İşçilerin yaraladıkları THY Satış Şefi Nadide Nur Duman'dan su istedikleri Duman'ın mutfağa yönelmesinin ardından Uğur Tezcan'a haince arkadan demir çubuklarla saldırdıkları ve bu şekilde öldürüldükleri belirtildi.

Türk Hava Yollarına ait Libya'da bulunan ofiste muhasebe şefi Uğur Tezcan'ın öldürülmesi, Nadide Nur Duman'ın da yaralanması olayı ile ilgili önemli bir detaya ulaşıldı. Dışarıdan gelen ve hırsızlık amacıyla silahlı soygun yaptığı öne sürülen kişilerin ofisin tadilatını yapan Libyalılar olduğu ortaya çıktı.

Saldırının yaşandığı Perşembe gecesi THY ofisinde boya tadilatı yapan işçilerin THY Satış Şefi Nadide Nur Duman'dan su istedikleri, Duman'ın mutfağa yönelmesinin ardından Uğur Tezcan'a haince arkadan demir çubuklarla saldırdıkları ve bu şekilde öldürüldüğü yaralanan Nadide Nur Duman'a da mutfakta saldırıldığı belirtildi.

Saldırıdan sonra ofisi arayan THY yetkililerinin Uğur Tezcan'dan haber alamaması üzerine ofisin kontrol ettirildiği, cinayetin bu şekilde ortaya çıktığı belirtilirken, THY'nin Tripoli ofisinde, mal sahibinin tavana kamera takılmasına izin vermediğinden dolayı, THY ofisinde güvenlik kamerası olmadığı da öğrenildi.

THY Satış Şefi Nadide Nur Duman'ın Libya'da kaldırıldığı hastanede de olayın THY satış ofisinde boya tadilatı yapan kişiler tarafından demir çubuklarla yapıldığı doğrulanırken, hayatını kaybeden muhasebe şefe Uğur Tezcan'ın vücudunda ve kafasında demirlerle saldırıya uğradığına dair çok sayıda saldırı izine rastlandı. (Çağdaş Ulus / Vatan)