30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Kedi Eros'un ölümüne neden olan İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu

Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı konularak adli kontrol tedbiri uygulandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Eros isimli kediyi öldüren sanık hakkında verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezadır.' dedi.

DHA13 Mart 2024 Çarşamba 13:39 - Güncelleme:
Kedi Eros'un ölümüne neden olan İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba da katıldı. Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvansever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen mahkeme salonunun kapısının yumruklarla zorlanmasının ardından duruşma büyük salona alındı.

Hayvanseverler 'Katil İbrahim ve Eros için adalet' sloganları attı. Adliyenin büyük salonu önünde toplanan kalabalık duruşmanın başlamasını bekledi. İbrahim Keloğlan, ifadesinde "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Mahkeme karar için ara verdi.

KEDİ EROS'U VAHŞİCE ÖLDÜREN İBRAHİM KELOĞLAN'DAN PİŞKİN SAVUNMA

Duruşmada savunma yapan İbrahim Keloğlan, şunları söyledi: 8 Şubat'ta vermiş olduğum ifademi yeniliyorum ve ben suçlu biri değilim. Yaşadığım anlık bir psikolojik çöküşten dolayı kendimi tamamen kaydedip hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Olay sonrası her fırsatta kilolarca mama alıp dağlık alanlarda kedi ve köpeklerle vakit geçirdim. Bu bana terapi gibi geldi. Hayvan barınaklarına bağışta bulundum. Elimden geldiğince devam edeceğim. Psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. Bazı insanlar yanlış lanse ederek halkı kin ve düşmanlığa ittiler. Ailem ile birlikte insan içine çıkamayacak duruma düştüm. Şimdi ne ceza alırsam alayım bugüne kadar yaşadıklarım yanında hafif kalır.

CEZASI BELLİ OLDU

Kedi Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan 'Kasten hayvan öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı konularak adli kontrol tedbiri uygulandı. Mahkemenin kararı duruşmayı takip edenlerin tepkisine neden oldu. Duruşmayı takip eden hayvanseverler İbrahim Keloğlan hakkındaki adli kontrol kararına ıslık ve alkışlarla tepki gösterdi.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde "Eros" isimli kedinin öldürülmesi nedeniyle açılan kamu davasında sanığın, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadarki en yüksek cezaya çarptırıldığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, "Eros" isimli kedinin öldürülmesi nedeniyle açılan kamu davasında sanık hakkında verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının geriye bırakılması kararına itiraz ettiğini hatırlattı.

İtirazın, Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek kararın kaldırılması sonrasında yapılan yargılamada, sanığa alt sınırdan uzaklaşılarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini belirten Tunç, hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verilen sanığın yurt dışına çıkışının da yasaklandığını bildirdi.

"Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar ki en yüksek cezadır." ifadesini kullanan Bakan Tunç, her canlının yaşam hakkının kutsal olduğunu, hayvanlara yönelik kötü muamelenin karşında durmayı sürdüreceklerini vurguladı.

  • eros
  • kedi
  • İbrahim Keloğlan