29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis kürsüsünde edepsiz hareket! Büyük tartışma yaşandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis kürsüsünde edepsiz bir el hareketi yaptı. Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu hareket sonrası büyük tartışma yaşandı.

6 Aralık 2021 Pazartesi 18:56 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'ndan Meclis kürsüsünde edepsiz hareket! Büyük tartışma yaşandı

Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sırasında edepsiz bir el hareketi yaptı.

CHP lideri, kürsüdeki konuşmasında "Bir şey daha yaptılar. Bakın siz bilmiyorsunuz. Çünkü araştırmıyorsunuz. Bakın aynı zamanda ne yaptılar biliyor musunuz? Dolar ile borçlandılarsa Amerika'daki enflasyonu, Euro ile borçlandılarsa Avrupa Birliği'ndeki enflasyonu sırtımıza yıkıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bu sözleri sonrası yaptığı el hareketi nedeniyle tartışmaların fitilini ateşledi. AK Parti sıralarından "Ayıp, ayıp" sesleri yükseldi. Yaşananlar sonrası AK Partili milletvekilleri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesi gerektiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN HAREKETİNE AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun konuşma sırasında yaptığı harekete AK Partililerden sert tepkiler geldi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Ünal, konuşmasında " Bu meclisin itibarı yerindedir. Bir parti genel başkanı kürsüde genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde iç tüzük 160'a göre kınama cezası gerektiğini bu yüzden Meclis'in görüşmelere ara verilerek kınamanın verilmesini talep ediyorum." dedi. Ünal'ın talebi üzerine görüşmeye ara verildi.

BAKAN VARANK: AYIPTIR!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kılıçdaroğlu'na yaptığı hareketten dolayı sert tepki göstererek "Gazi Meclis'te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!" dedi.

BÜLENT TURAN: KENDİSİ ADINA UTANMAKTAN BİZ YORULDUK

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yaşını hatırlatarak yaptığı harekete sert tepki gösterdi. Turan paylaşımında "Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk'ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok! (Görüntüler için üzgünüz)" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Kılıçdaroğlu'nun hareketine Hacı Bektaşi Veli'nin sözünü hatırlatarak tepki gösterdi.

OSMAN NURİ KABAKTEPE: KEŞKE SAHİP OLMADIĞINIZ ERDEMLER HAKKINDA KONUŞMASANIZ

Sosyal medyadan yapılan bir başka paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşama ve sonrasında yaptığı hareket hatırlatılarak Kemal Kılıçdaroğlu "Siyasi ahlak yasası çıkaracağım" dedi ve bir kaç dakika sonra kürsüden el hareketi yaptı. Kılıçdaroğlu için iki zor sorum var: Siyaset nedir? Ahlak nedir? Keşke bilmediğiniz konular ve sahip olmadığınız erdemler hakkında konuşmasanız." denildi.