16 Mayıs 2024 Perşembe / 9 Zilkade 1445

Kılıçdaroğlu'nun ikram vekilleriyle Meclis'te ortak grup! Resmen açıkladılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yüzde 1 oyu dahi olmayan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin vekil adaylarını CHP listelerine ekleyerek bu partilere 37 koltuk ikram etmişti. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Meclis'te grup kurma konusunda anlaştı. Kararı Temel Karamollaoğlu ile Ahmet Davutoğlu duyurdu.

6 Temmuz 2023 Perşembe 13:30 - Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nun ikram vekilleriyle Meclis'te ortak grup! Resmen açıkladılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yüzde 1 oyu dahi olmayan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin vekil adaylarını CHP listelerine ekleyerek bu partilere 37 koltuk ikram etmişti. Çok konuşulan siyasi vurgun sonrası Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Meclis'te grup kurma konusunda anlaştı.

Kararı Gelecek Partisi Genel Merkez binasında bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu resmen duyurdu.

Kurulacak grup, Meclis'teki 6. grup olacak.

Meclis grubunun Saadet Partisi çatısı altında kurulacağı açıklandı.

TBMM BAŞKANLIĞINA BAŞVURU

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi milletvekillileri, Saadet Partisi çatısı altında Meclis grubu oluşturmak için TBMM Başkanlığına başvuruda bulundu.

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ile Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, her iki partinin milletvekillerinin Saadet Partisi çatısı altında toplanarak, toplam 20 milletvekili ile Meclis grubu oluşturulmasına ilişkin başvurularını, TBMM Genel Sekreterliğine sundu.