25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kit taşerona kadro verildi mi?

Ülkemizde istihdam etmekte olan 50 bin civarı KİT taşeron işçi kurumlarında istihdam etmektedir. Bu kurumların bir bölümü devlete bir bölümü ise özel sektör firmalarına ait olduğundan dolayı KİT taşeron işçilerine 2 Nisan 2018 tarihinde kadro verilemedi.

8 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kit taşerona kadro verildi mi?

Ülkemizde istihdam etmekte olan 50 bin civarı KİT taşeron işçi kurumlarında istihdam etmektedir. Bu kurumların bir bölümü devlete bir bölümü ise özel sektör firmalarına ait olduğundan dolayı KİT taşeron işçilerine 2 Nisan 2018 tarihinde kadro verilemedi.

KİT TAŞERONA KADRO VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından ortak hazırlanan çalışma sonucu oluşturulan taşeron işçilerin çalıştıkları kurumlar kapsamında kadroya alınmalarına ilişkin düzenleme KHK'da yer almış ve sınav sonucu başarılı olan işçiler kadrolara alınmıştı.

Taşeron işçi düzenlemesine göre bazı kurumlarda çalışan işçiler ise kadrolara dahil edilmemişlerdi. Çeşitli nedenlerden veya durumlardan dolayı kadroya alınmayan taşeron işçiler ise kadro taleplerini birçok defa duyurmaya çalıştılar.

Erken seçim kararının alınmasının ardından ise kadroya alınmayan işçiler bu taleplerini daha çok dile getirerek seçimlerden önce bu konuda adım atılmasını istiyorlar. Peki seçimlerden önce kadroya alınmayan taşeron işçiler için yeni bir düzenleme çıkarılır mı? İşte detaylar,

Kadroya alınmayan taşeron işçilerin çalışmakta oldukları kurumlarda kadrolara dahil edilmesine yönelik Hak İş Başkanı Mahmut Arslan ile Türk İş Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulunmuş ve işçilerin kadroya alınmaları gerektiğini söylemişlerdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan konuya dair açıklamalarında bu konuda çalılma başlattıklarını ve mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurgulamıştı. "Taşeron konusu gündemimizin birinci maddesidir. Kapsam dışı kalanlar için de yeni bir süreç başladı. Kapsama girmeyen arkadaşlarımız için de yine kadrolu işçi olması hususunda mücadelemizi daha da ayrıntılı raporlarla sürdürmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken yine aynı istikamette aynı üslupla bütün platformlarda muhataplarımızı yönlendirerek taleplerimizi seslendirmeye devam edeceğiz"

Türk-İş Başkanı Ergun Atalay konuya dair açıklamalarında taşeron işçi düzenlemesinde asıl işi yapan işçilerin kadroya alınmadığını ifade ederek ''Kısa bir zaman önce taşerondaki kardeşlerimiz kadroya geçti. Asıl işi yapanlar ise geçmedi. PTT, Demiryolları, Şeker işçisi kadroya geçmedi. KİT'lerdeki çalışanlar kadroya geçmedi. Bu alandan sesleniyorum. Geçmeyenler de kadroya geçene kadar peşinizi bırakmayız. Bir an evvel bu işçileri kadroya geçirmek zorundasınız. Ne zaman bu işçileri kadroya alırsanız bizimle birlikte olduğunuzu anlayacağız. Yoksa peşinizi bırakmayacağız” açıklamalarında bulunmuştu.

Kadroya alınmayan taşeron işçilere yönelik Hak İş Sendikası bir çalışma başlattığını duyurmuş ancak çalışmanın tamamlanmadığını belirtmişti. Yapılan açıklamaya göre söz konusu çalışmanın tamamlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulacağı ve konuya hükümetten adım atılması bekleniyor.