10 Mart 2026 Salı / 22 Ramazan 1447

KKTC'ye F-16 kalkanı! 6 Türk jeti adaya konuşlandırıldı... MSB: Kardeşimiz için geldik

Milli Savunma Bakanlığı, KKTC'nin güvenliğini artırmaya yönelik planlama kapsamında 6 F-16 savaş uçağı ve hava savunma sistemlerinin bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne konuşlandırıldığını açıkladı. MSB, sosyal medya hesabından 'Günün Fotoğrafı' etiketi ile yaptığı paylaşımı 'Kardeşimiz için geldik' notuyla yayımladı.

AA9 Mart 2026 Pazartesi 10:03 - Güncelleme:
KKTC'ye F-16 kalkanı! 6 Türk jeti adaya konuşlandırıldı... MSB: Kardeşimiz için geldik

Milli Savunma Bakanlığınca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) güvenliğinin artırılmasına yönelik kademeli planlamalar çerçevesinde, 6 F-16 savaş uçağının ve hava savunma sistemlerinin, bugünden itibaren KKTC'ye konuşlandırıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Bölgemizde yaşanan son gelişmeler kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliğinin artırılmasına yönelik yapılan kademeli planlamalar çerçevesinde 6 F-16 savaş uçağı ve hava savunma sistemleri bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne konuşlandırılmıştır. Gelişmelere göre yapılacak değerlendirmeler neticesinde ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirler alınmaya devam edilecektir."

MSB'DEN KKTC MESAJI: KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından "Günün Fotoğrafı" etiketi ile yaptığı paylaşımda, gökyüzüne doğru kaldırılan KKTC ve Türk bayraklarının arasında uçan bir F-16'nın yer aldığı bir kareye yer verdi. Bakanlık, fotoğrafı "Kardeşimiz için geldik" notuyla yayımladı.

  • f-16 savaş uçağı
  • hava savunma sistemi
  • güvenlik artışı

ÖNERİLEN VİDEO

İran'a ağır bombardıman: Hamaney'in konutu böyle vuruldu

Kapat
Video yükleniyor...