29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kocaeli Cumhuriyet Bayramı'nda Türk bayrağıyla donatılacak

Kocaeli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ev ve iş yerlerine asılmak üzere Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 220 bin Türk bayrağı dağıtılacak.

AA25 Ekim 2023 Çarşamba 17:01 - Güncelleme:
Kocaeli Cumhuriyet Bayramı'nda Türk bayrağıyla donatılacak

Valilikten yapılan açıklamada, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla "Her Eve Bir Bayrak As" kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Kentte Cumhuriyet'in 100. yılının çeşitli etkinlik ve programlarla kutlanacağı aktarılan açıklamada, "Valiliğimiz koordinasyonunda başlattığımız 'Her Eve Bir Bayrak As' kampanyamız doğrultusunda Kaymakamlıklarımız tarafından belirlenen noktalarda dağıtımını gerçekleştirmeye başladığımız ay yıldızlı bayraklarımızı ev ve iş yerlerimize asarak ve düzenlenecek etkinliklere katılım sağlayarak, Kocaeli'de Cumhuriyet coşkusunu en güzel ve yoğun bir şekilde yaşayalım. Haydi Kocaeli, 100. yıl dönümünde ilimizi şanlı bayrağımızla donatalım." ifadelerine yer verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise Cumhuriyet'in 100. yılının tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'de de coşkuyla kutlanacağı kaydedildi.

Bu kapsamda, Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen bayrak dağıtım etkinliğinde esnaf ve vatandaşlara, yaklaşık 20 bin bayrak hediye edileceği belirtildi.

Öte yandan Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılacak 220 bin Türk bayrağının yanı sıra ilçe belediyeleri tarafından da bayrak dağıtımı yapılacak.