28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Konya Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi oy oranları! Son dakika Konya seçim sonuçları 2023

Konya seçim sonuçları için geri sayım başladı. Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi. Peki Konya milletvekili seçiminde hangi parti birinci oldu? Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi partilerin oy oranları nasıl? Konya Seçim Sonuçları 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili adaylarının ve partilerin il ilçe oy oranlarını haberimizden anlık olarak takip edebilirsiniz.

13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:11 - Güncelleme:
Konya Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi oy oranları! Son dakika Konya seçim sonuçları 2023

Türkiye, 14 Mayıs'ta Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçimleri için sandık başına gitti. Konya seçim sonuçları, ilde yaşayan vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Peki, 2023 seçimlerinde Konya'da hangi Cumhurbaşkanı adayı, hangi ittifak kazandı? İşte Konya seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı adaylarının ve AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi, Adalet Partisi, Zafer Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi oy oranları

Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulan seçim takvimi işlemeye devam ediyor. YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı bilgilendirmede seçimlerde oy kullanacak seçmen sayısının yurt içerisinde 60 milyon 843, toplamda ise 64 milyon 113 bin 941 olduğunu duyurdu. 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçim sonuçları ile oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Konya'da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimini hangi parti kazandı? 2023 Konya AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti seçim sonucu, partilerin oy oranları.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.

Konya'nın Merkez dahil; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çeltik, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde toplam 1 milyon 628 bin 723 seçmen oy kullandı.

Türkiye genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi.

Konya seçim sonuçları, Türkiye 14 Mayıs Genel Seçim ve Cumhurbaşkanı seçim sonuçları dahilinde açıklanacak. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin anlık sonuçları ile Türkiye geneli seçim sonuçları Star seçim sayfasında yer alacak.

KONYA SEÇİM SONUÇLARI 2023 İÇİN TIKLAYIN

YSK verilerine göre Konya 2023 seçim sonuçları: Cumhurbaşkanı ve milletvekili oy oranları, seçim yasakları kalktığı anda haberimizde yer alacak.

YSK yaptığı açıklamada, seçim yasaklarının kaldırıldığını duyurdu.