20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

KPSS 2018 başvuru nasıl yapılır

KPSS 2018 başvuru nasıl yapılır? ÖSYM KPSS kılavuzu sınav tarihi ne zaman?

4 Temmuz 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
KPSS 2018 başvuru nasıl yapılır

Ortaöğretim yani lise KPSS'ye başvuru yapacak adaylar 3 Temmuz ile 19 Temmuz tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını yapabilecek. ÖSYM henüz Lise KPSS kılavuzunu araştıranlar için ayrıntıları bu haberimiz üzerinden derledik. Kamu personeli olarak çalışmak isteyen yüzbinlerce vatandaş KPSS tarihini bekliyor. Lise mezunu adaylar 3-19 Temmuz tarihleri arasında KPSS başvurularını yapabilecek. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak başvurularını tamamlayacak.

KPSS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ



ÖSYM'nin 2018 takvimine göre; Ortaöğretim KPSS sınavı başvuru tarihleri 3 Temmuz ile 19 Temmuz 2018 tarihleri olarak belirlendi. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak başvurularını tamamlayacak ancak başvuru sistemi henüz aktif hale gelmedi.  KPSS başvurusu yapacaklar ayrıca sınav ücreti ödeyecek.

KPSS ortaöğretim başvuruları başladı

KPSS ortaöğretim sınavı için adaylar, 19 Temmuz'a kadar başvuru yapılabilecek.

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi için başvurular başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar" hükümleri kapsamında, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyi, 7 Ekim'de uygulanacak.

Sınava başvuru işlemleri, 19 Temmuz'a kadar sürecek. Sınav ücreti ödemesi ise 20 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığında, din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT) ise 9 Aralık'ta yapılacak. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye girdikleri öğrenim düzeyinde DHBT'ye de katılacaklar. Ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyi genel yetenek-genel kültür oturumuna katılmaları gerekiyor.

Açıklamada, sınava başvuracak adayların, ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan başvuru kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği belirtildi.

KPSS ÜCRETLERİ NE KADAR, HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

KPSS başvuru ücreti bu sene 60 lira olarak belirlendi. KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi.