20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

KPSS tercih başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS tercihleri 2018 ne zaman son bulacak? ÖSYM KPSS tercih kılavuzu nitelik kodları ne anlama geliyor? KPSS tercihleri nasıl yapılıyor?

14 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KPSS tercih başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve devam eden Kamu personeli olmak isteyen adaylar merakla KPSS’nin tercih süreci nasıl işleyecek merak ediyor. KPSS tercihlerinden önce adayların dikkat etmesi gereken bir konu var. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, genel bilgiler sayfasında devlet memurluğu için aday olacaklara 'özel koşullar' bölümünün muhakkak incelenmesi gerektiğini ve ona göre başvurularının yapılması gerektiğini açıkladı. KPSS ortaöğretim ve önlisans tercihleri başladı.

KPSS tercihleri 11 Aralık'ta yayınlanan kılavuz ile birlikte başladı. Memur, tekniker, mühendis, mimar ve avukat başta olmak üzere birçok alanda sağlanacak olan istihdam kapsamında KPSS başvuruları başladı.Tercihler 11 Aralık'ta başlayıp 20 Aralık'a kadar devam edecek. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2018/2 tercih kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

 

ÖSYM KPSS 2018 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN...

 

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

KPSS TERCİHLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

KPSS tercih işlemleri 11 Aralık – 20 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden tamamlayacak. Yerleştirme sonuçları da ÖSYM sonuç sistemi üzerinden sorgulanacak.

 Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir