15 Mayıs 2024 Çarşamba / 8 Zilkade 1445

KPSS tercihleri nasıl yapılacak?

KPSS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler için de geri sayım başladı.

30 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KPSS tercihleri nasıl yapılacak?

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde katılan adaylar, tercihlerin başlayacağı tarih için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'den gelecek açıklamayı bekliyor.  Heyecanla beklenen KPSS 2018 tercih kılavuzu ve robotu hakkında Devlet Personel Başkanlığından yapılan açıklama ile tercih işlemleri başlayacak. KPSS tercih kılavuzunun önümüzdeki günlerde ÖSYM resmi internet sitesi osym.gov.tr üzerinden yayınlanması bekleniyor. Detaylar ve yeni gelişmeler star.com.tr'de.

KPSS 2018 TERCİH KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

KPSS 2018 tercih işlemlerinde herhangi bir ücret ödenmeyecek. Önlisans sınavına giren adayların da tercihleri beklemesinden ötürü tercih işlemleri bütün olarak yapılması bekleniyor. Kılavuz üzerinden yapılacak olan işlemler, kurumların açacağı kadroya göre şekil alacaktır.

2018 KPSS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2018 KPSS sonuçları ardından tercih dönemi heyecanı sardı. KPSS tercih kılavuzunun Aralık ayı itibari ile ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.  Milyonlarca memur adayın kaderi bu tercihlerde! Tercih süreci ile ilgili bilgi ÖSYM'nin resmi internet safyası https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden duyuru yapılacak.

KPSS TERCİH NASIL YAPILIR?
 
ÖSYM tarafından 2018/2 KPSS tercihleri için tercih klavuzu Aralık'ta yayımlanması bekleniyor. Memur adaylarına 30 tercih hakkı verilecek. Tercih klavuzundan branşlarına uygun olan yerleri sıralayan memur adayları ÖSYM'nin resmi İnternet sitesinde ADAY İŞLEMLERİ bölümünü tıklayıp https://ais.osym.gov.tr/ adresine ulaşarak SİSTEME GİRİŞ bölümünü tıklayıp T.C. Kimlik numara ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak 30 Aralık 23.59'a kadar tercih ettikleri yerleri sisteme girecekler.
 
Tercihlerde dikkat etmeniz gereken 5 hayati kural
 
1- Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Örneğin son başvuru tarihi 30 Aralık olduğu için, 30 Aralık'ta sınava girdiği örneğin lisans düzeyinden mezun olmayan kişinin tercih yapmaması gerekmektedir.
 
2- Tercih yaparken her bir kadroda yer alan nitelik kodlarındaki şartları taşıyıp taşımadığınıza dikkat ediniz. Niteliğini taşımadığınız kadroyu tercih etmeyiniz. Tercih edip yerleşseniz dahi atamanız yapılmayacaktır.
 
3- Tercih yaptıktan sonra, ÖSYM’nin belirtmiş olduğu bankalara internet üzerinden ödeme yapılıp yapılmadığını kontrol ediniz.
 
4- Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.
 
5- Kadroların karşısında yer alan Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi (30 Aralık 2018) itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir.