16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kredi başvurusu reddedilince kadın müdürün boğazına bıçak dayadı

Adana'da geçen eylül ayında, kredi başvurusunu kabul etmeyen bankanın kadın şube müdürünün boğazına bıçak dayayıp, 15 bin lira gasp ettiği suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık 31 yaşındaki Fatih Edik, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kredi başvurusu reddedilince kadın müdürün boğazına bıçak dayadı
Edik, bir anda soyguna karar verip, sonra da pişman olduğunu söyledi.

Olay, geçen 16 Eylül'de merkez Çukurova İlçesi'nin Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki özel banka şubesinde meydana geldi. Çukurova Belediyesi'nde işçi olarak çalışan bir çocuk babası Fatih Edik, iddiaya göre, maddi sıkıntıya düşünce bankanın şubesinden kredi talebinde bulundu. Olay saatine kadar bankada yaptığı başvurunun sonucunu bekleyen Edik, olumsuz cevap alınca banka müdürü 37 yaşındaki Seyhun İşgüzar Batuş'un yanına girdi. İddiaya göre, müdürün boğazına bıçak dayayan Edik, 15 bin liraya ihtiyacı olduğunu söyleyip, parayı vermesini istedi. Masaya konulan paranın içerisinden 15 bin lira alan Edik, Müdür Batuş'u bankanın giriş kapısına kadar götürüp oradan da kaçtı.

Olaydan 5 dakika sonra yakalanan Edik, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edik hakkında 'silahla yağma' suçundan 10 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.



PİŞMAN OLMUŞ

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fatih Edik, bir anda soyguna karar verip sonra da pişman olduğunu söyledi. Edik savunmasında şunları anlattı:

"Olaydan bir yıl kadar önce maddi sıkıntı içerisine düşünce aynı bankadan kredi çekmiştim. Maaşımdan kredi borcuma yapılan kesintiden geriye kalan 320 lirayla geçinmeye çalışıyordum. Maddi sıkıntılar sebebiyle psikolojim bozulmuştu. Olay günü de kredi başvurum kabul edilmeyince moralim bozuldu. Bir anda karar verdim. Bana getirilen 30 bin liranın içerisinden 15 bin lirayı aldım. Çıktıktan sonra ara sokaktaki camiye gittim. Yaptığımın çok kötü bir davranış olduğunu düşünerek namaz kılmaktan vazgeçip dışarı çıktım. Bakkaldan sigara alırken gördüğüm polislere elimdeki parayla giderek teslim oldum."

'KAÇABİLİRDİM'

Duruşma salonundaki banka müdüründen özür dileyen sanık Edik, "Ben istesem taksiye veya otobüse binip kaçabilirdim. Pişman oldum. Kendim teslim oldum. Müdire hanımdan özür diliyorum. Kendisine zarar verme kastım ve amacım yoktu" diye konuştu. Olayı anlatan bankanın şube müdürü Seyhun İşgüzar Batuş, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Fatih Edik'i 'nitelikli yağma' suçundan önce 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezayı 10 yıl 10 aya indirdi. Sanık, pişmanlık indiriminden yararlandırılmadı.