7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Kurban Bayramı tatili uzatıldı mı? Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu?

Kurban Bayramı için geri sayımın başladığı şu günlerde Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Kurban Bayramı tatili son dakika uzatıldı mı? sorularının yanıtları merak ediliyor. Milyonlarca vatandaşın gözü Kurban Bayramı tatili hakkında yapılacak olan son dakika açıklamasına çevrilmiş durumda. Kurban Bayramı tatilinin ne kadar olacağına dair açıklama bekleniyor. Bu yıl 10 Ağustos arefe günü, 11 Ağustos Kurban Bayramı'nın birinci günü olacak. Kurban Bayramı tatili hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

9 Ağustos 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kurban Bayramı tatili uzatıldı mı? Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu?
Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Kurban Bayramı tatili son dakika uzatıldı mı? sorularının yanıtları tüm çalışanlar tarafından merak ediliyor. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Kurban Bayramı tatili hakkında internet araştırmaları yoğunlaştı. Kurban bayramın arefesi 10 Ağustos olacak. 11 Ağustos tarihinde başlayan bayram dört gün sürecek. Kurban Bayramı tatili hakkında son dakika açıklamaları anbean takip ediliyor. Ramazan Bayramından önce tatil ile ilgili resmi açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklama ile birlikte hafta sonu izinleri de birleştirildiğinde, Ramazan Bayramı tatili 9 gün olarak yapılmıştı... 
 
KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU MU? 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum" dedi. 
 
KURBAN BAYRAMI TATİLİ SON DAKİKA UZATILDI MI?
Kurban Bayramı tatilinin 9 olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 
 
KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi
 
11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)
 
12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)
 
13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)
 
14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)
 

 
2019’DA KALAN RESMİ TATİLLER NELER?
30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı
28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arefesi
29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı
 
KURBAN İBADETİNİN MAHİYETİ VE HÜKMÜ NEDİR?
 
Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.
 
Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
 
Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.
 
KİMLER KURBAN KESMEKLE YÜKÜMLÜDÜR?
Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş),dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.
 
 
KURBAN BAYRAMI HAKKINDA
 
Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.
 
Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.
 
Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
 
Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.