1 Temmuz 2025 Salı / 6 Muharrem 1447

Kurtulmuş'tan Leman paçavrasına tepki: Arkasında duranları da kınıyorum

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Leman'ın karikatür provokasyonuna tepki göstererek, 'Bu saldırıyı yapan şerefsizleri, bunların arkasında duranları da şiddetle kınıyorum' dedi.

HABER MERKEZİ1 Temmuz 2025 Salı 14:15 - Güncelleme:
Kurtulmuş'tan Leman paçavrasına tepki: Arkasında duranları da kınıyorum

Meclis Tören Salonu'nda Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ile ortak basın toplantısı düzenleyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Leman Dergisi'nde yayınlanan karikatüre tepki gösterdi. TBMM Başkanı, "Bu saldırıyı yapan şerefsizleri, bunların arkasında duranları da şiddetle kınıyorum" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Adı anıldığı zaman kendisini derler toplar elini göğsümüze götürür adını saygı ile anarız. Hayatımızın her alanında kendimiz için rehber kabul ederiz. İsmini bildiğimiz bilmediğimiz peygamberlerimizden birine yapılan hakaret bize yapılmıştır. Biz peygamberlerin hiç birisini diğerinden ayırt etmeyiz.

BU SALDIRGANLIK İSLAM DÜŞMANLIĞIDIR

Sözde karikatürü şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı yapan şerefsizleri, bunların arkasında duranları da şiddetle kınıyorum. Çünkü günümüzde İslamofobinin neredeyse dünyada birçok çevreler tarafından korunduğu bir ortamda yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede Peygamber Efendimize ve Hz. Musa Aleyhisselam'a hakaret içeren bir karikatür yapmak neresinden bakarsanız bakın doğrudan doğruya İslam düşmanlığı insanlık düşmanlığıdır.

Asla müsamaha edilmeyecek bir saldırganlık olduğunu belirtmek isterim. Bölgedeki son gelişmelerle birlikte İsrail'in İran'a saldırısı arkasında gelişen olaylar hemen burnumuzun dibinde dünyanın tamda merkezinde olan bir büyük insanlık dramı gündemden düşürülmeye çalışılıyor. O da yaklaşık iki yıldır süren Gazze'de devam eden soykırımdır. Bu soykırımdan 60 bine yakın insanın öldürüldüğü aşikardı.

ÖNERİLEN VİDEO

Bursa'da deprem anı kamerada

Kapat
Video yükleniyor...