19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kuruluş Osman'ın Bala Hatun'u Özge Törer kaç yaşında? Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir?

Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman'ın yeni bölümleri izleyenleri ekrana kilitleyecek. Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman'ın yapımcılığını Mehmet Bozdağ, yönetmenliğini ise Metin Günay üstleniyor. Uzun zamandır heyecanla beklenen Kuruluş Osman dizisinde Osman Gazi’nin eşi Bala Hatun dikkatleri üzerine çekiyor. Kuruluş Osman'ın Bala Hatun'u hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

5 Aralık 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kuruluş Osman'ın Bala Hatun'u Özge Törer kaç yaşında? Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir?
Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir? Kuruluş Osman'ın Bala Hatun'u Özge Törer kaç yaşında? gibi soruların yanıtları tüm Kuruluş Osman takipçileri tarafından merak ediliyor. Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman'ın yapımcılığını Mehmet Bozdağ, yönetmenliğini ise Metin Günay üstleniyor. Uzun zamandır büyük bir heyecanla beklenen Kuruluş Osman izleyenlerini ekrana kilitlemeyi başraıyor. Tarihi dizinin senaryosunu ise Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Aslı Zeynep Peker Bozdağ, Ozan Bodur yazıyor. Kuruluş Osman dizisinde Osman Gazi’nin eşi Bala Hatun dikkatleri üzerine çekiyor. Kuruluş Osman Bala Hatun hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
KURULUŞ OSMAN'IN BALA HATUN'U ÖZGE TÖRER KİMDİR?
Özge Törer, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları bölümünü kazandı. Törer, şu anda üniversite 3. sınıf öğrencisidir. Kuruluş Osman dizisi için seçmelere katılan oyuncu Bala Hatun karakterini canlandırıyor.
 

 
BALA HATUN KİMDİR? 
Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin iki eşi vardı. Osman Gazi'den sonra tahta geçen Orhan Gazi'nin annesi olan Malhun Hâtûn, Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'in kızıydı. Osman Gazi'nin ikinci eşi ise Râbi'a Bala Hâtûn'du.
 
Rabia Bala Hatun Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarında yaşamış bir İslam ilahiyatçısı olan Şeyh Edebali'nin kızı ve Şehzade Alâaddin'in annesiydi. Rabia Bala Hatun'un mezarı, babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraber bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre, Rabia Bala Hatun 1324 yılında vefat etmiştir.