5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Kütahya'da korkutan deprem! Çok sayıda ilde hissedildi

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ankara, Eskişehir, Afyon ve Konya'dan da hissedildi. AFAD, 'Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır' açıklamasını yaptı. Kütahya Belediye Başkanı, '5-6 saniye sürdü, olumsuz bir durum yok' dedi.

DHA31 Ağustos 2021 Salı 14:14 - Güncelleme:
Kütahya'da korkutan deprem! Çok sayıda ilde hissedildi

AFAD verilerine göre Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ÇOK SAYIDA İLDEN HİSSEDİLDİ

Ankara, Eskişehir, Afyon ve Kütahya'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı depremi hissettiklerini dair mesajlar paylaştı.

Kütahya Belediye Başkanı, "5-6 saniye sürdü, olumsuz bir durum yok" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR İHBAR BULUNMADIĞI BİLGİSİ ALINMIŞTIR

AFAD'dan yapılan açıklamada "Geçmiş olsun Kütahya. Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Altıntaş ilçesi Aydınlar köyü, büyüklüğünü ise 4.9 olarak açıkladı.

ÇATAKLI: OLUMSUZ BİR İHBAR ULAŞMADI

İçişleri Bakan Yardımcı İsmail Çataklı, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını ve alanda tarama çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Çataklı, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun."