25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KYK burs/öğrenim kredisi başvuruları ne zaman?

KYK burs kredi başvuruları ne zaman başlıyor? 2018 KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

28 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KYK burs/öğrenim kredisi başvuruları ne zaman?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları, KYK’nın kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir. KYK burs ve kredi başvuruları henüz başlamadı ancak üniversite ek yerleştirmelerinin 28 Eylül’de açıklanmış olması nedeniyle tarihin yakın olduğu öngörülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi sitesi olan YurtKur'da KYK 3. yedek yurt sonuçları, ne zaman açıklanacak? KYK'nın resmi web sitesinde açıklamada bulunurken, üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği KYK burs başvurusu, ne zaman başlayacak sorusuna resmi açıklama şu ana dek gelmedi. Son başvuru sonuçları linki haber içeriğinde. KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yurt üzerinden resmi açıklamada bulunurken, burs-kredi üzerine dair şu ana dek herhangi bir tarih vermedi. Kurum tarafından yurt başvuruları e-Devlet'te yapıldıktan sonra şu ana dek iki kez sonuçları açıkladı. Bugün sonuncu sonuçlar açıklanıyor.

KYK burs ve kredi başvurularının henüz başlamaması öğrencileri meraklandırdı. Bu yıl ÖSYM tarafından üniversiteye yerleştirilen çok sayıda kişi, yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözlerini bu kez burs başvurularına çevirdi. Sekiz ay sürecek eğitim maratonuna başlayan üniversite öğrencileri, eğitim hayatları boyunca ihtiyaçlarını karşılaması ve maddi destek anlamında ellerini büyük oranda rahatlatacak burs başvurularına odaklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) burs imkanından yararlanmak isteyen çok sayıda öğrenci, başvuruların ne zaman başlayacağını öğrenmek istiyor.

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İlk yedek sonuçlar, 20 Eylül'de açıklandı. İkinci yedek sonuçlar 24 Eylül'de açıklandı. Üçüncü ve son yedek sonuçlar bugün, 27 Eylül 2018 tarihinde YurtKur'un sonuç sayfasında açıklanıyor. KYK yurt sorgulama sayfası aşağıdaki linkte yer alıyor.