18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Leyla Aydemir'in katili kim?

Türkiye'nin gündeminde uzun süre yer alan Leyla Aydemir cinayeti hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Leyla Aydemir neden öldü? Leyla Aydemir cinayetinde son durum ne, katili kim? sorularının yanıtları merak ediliyor.

3 Eylül 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Leyla Aydemir'in katili kim?
Leyla Aydemir neden öldü? Leyla Aydemir cinayetinde son durum ne, katili kim? soruları gündemin en çok araştırılan başlıkları arasında yer alıyor. Ağrı'da Leyla Aydemir'in (4) geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili hazırlanan iddianamede, baba Nihat Aydemir'in kuzeni Erol Dursun'un ifadesi gündem konusu oldu.  
 
LEYLA AYDEMİR NEDEN ÖLDÜ?
Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili yaklaşık 1 yıl sonra hazırlanan iddianame, Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede tutuklu Mehmet Ali Aydemir ile Leyla'nın amcaları Musa Aydemir (28), Yusuf Aydemir (42) ve köylülerden B.D. (47) ile eşi H.D. (55), A.A. (37) ve eşi Y.A. (40) hakkında 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 14'er yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.