25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

LGS birinci nakil sonuçları sorgulama ekranı: LGS nakil sonuçları belli oldu!

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LGS birinci nakil sonuçları erişime açıldı! LGS nakil sonuçları sorgulama ekranı haberimizin içerisinde yer alıyor. Hiçbir yere yerleşemeyen ya da istediği tercihlere girmeyenler öğrenciler için nakil heyecanı yaşanıyor. Nakiller iki dönemde gerçekleştiriliyor. Birinci nakil başvurularını yapan öğrencilerin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. İşte heyecanla beklenen LGS nakil sonuçları sizlerle...

6 Ağustos 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
LGS birinci nakil sonuçları sorgulama ekranı: LGS nakil sonuçları belli oldu!
İstediği liseye yerleşemeyen veya girdiği okulu değiştirmek isteyen öğrencilerin tümü birinci nakil sonuçlarını heyecanla bekliyorlardı. LGS birinci nakil sonuçları erişime açıldı. LGS nakil sonuçları sorgulama ekranı haberimizin içerisinde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılan LGS nakil sonuçları için araştırmalar yoğun bir şekilde yapılıyor. İkinci nakil başvuru dönemi ise 5-8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.LGS birinci nakil sonuçları ve nakil işlemleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
LGS BİRİNCİ NAKİL SONUÇLARI ERİŞİME AÇILDI! 
LGS nakil sonuçları MEB son dakika açıklamasının ardından erişime açıldı.
Hiçbir yere yerleşemeyen ya da istediği tercihlere girmeyenler için nakil dönemleri yapılacak. Nakiller iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
 

LGS NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

LGS İKİNCİ TERCİHLER NE ZAMAN? 
Tercih işleminin ardından herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alım yapılacak.
 
Boş kontejanlarda da hiçbir yere yerleşme hakkı kazanamayan öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alınacak.
 
Birinci nakil tercihleri 29 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
 
İkinci nakil başvuruları ise 5-8 Ağustos'ta yapılacak. Sonuçlar ise 10 Ağustos'ta açıklanacak.
 
NAKİLDE YERLEŞEMEZSEM NE OLUR?
Nakil sürecinde listenize yazdığınız hiçbir okula yerleşemezseniz, ilk yerleştirme sonucu yerleştiğiniz lisede olmaya devam edersiniz. Nakil tercihleri döneminde de hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında il / ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek.
 
 

 
LGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
 
İlk yerleştirme döneminde sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmiş iseniz nakil tercihlerinde yeniden yerel yerleştirme tercihinde bulunmanız gerekmiyor. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istediğiniz en çok üç okul seçip okulunuza giderek başvuru yapmanız yeterlidir.
 
Yerel yerleştirme ile bir okula yerleştirilmiş ancak sınavla öğrenci alan bir okula yerleştirilmek istiyorsanız, kendi puanınıza yakın okullardan en çok üç okul tercih edip okulunuz aracılığı ile tercih işlemlerinizi onaylatmanız yeterli.
 
Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleştirilememiş, yerel yerleştirme ile yerleştirildiğiniz okuldan da memnun değilseniz hem yerel yerleştirme hem de puanınıza yakın okulları seçmek kaydıyla merkezi yerleştirme için 3’er okul seçerek okulunuz aracılığı ile tercih başvurusunda bulunabiliyorsunuz.
İlk yerleştirme döneminde hiçbir okula yerleştirilmemiş veya ilk tercih döneminde başvuruda bulunmamış iseniz; Yerel yerleştirme için 3 okul, merkezi yerleştirme için kendi puanınıza yakın okullardan 3 okul, pansiyonlu okullardan 3 okul ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinden okul seçebiliyorsunuz.
 
Nakil tercih başvurularını ilk tercih döneminde olduğu gibi yine okulunuz aracılığı ile yapmanız gerekiyor. Okul tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.