29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

LGS kılavuzu, lise taban ve tavan puanları

LGS tercih robotu: LGS kılavuzu, lise taban ve tavan puanları…

11 Temmuz 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
LGS kılavuzu, lise taban ve tavan puanları


LGS tercihleri, 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınmasının ardından, değerlendirme işlemine tabi tutulacak. Bakanlığın değerlendirme işleminin tamamlanması ve sonuçların yayınlanması için beklenen gün ise 30 Temmuz Pazartesi günü.

 


Merkezi yerleştirme, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenci alan fen ve sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumlarıyla mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanıyla öğrencilerin ikamet adresleri, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde tutularak gerçekleştirilecek.  

LGS tercihleri kılavuzda yer alan bilgilere göre 2-13 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar seçecekleri liselerin taban ve tavan puanlarını e-Okul sistemi üzerinden görebilecek. Ayrıca LGS tercih robotuna da e-Okul üzerinden ulaşılabilecek. İşte LGS hakkında merak edilen tüm detaylar…

LİSELERİN TABAN VE TAVAN PUANLARI

LGS’de tercih yapacak adaylar bir önceki yılın taban ve tavan puanlarını e-Okul sistemi üzerinden görebilecek. Ayrıca LGS tercih robotuna da e Okul’dan ulaşılabilir.
 

TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZUNA GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYINIZ


LGS TERCİH ROBOTU VE LİSELERİN TABAN PUANLARI