30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

LGS tercih kılavuzu e-Okul lise taban tavan puanları

LGS tercihleri ne zaman sona erecek araştırılıyor. 2018 LGS tercih kılavuzu e-Okul lise taban tavan puanlar nasıl son durum merak ediliyor.

8 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
LGS tercih kılavuzu e-Okul lise taban tavan puanları

MEB'in e-Okul üzerinden açıkladığı taban puanlar ve yüzdelik dilimler ile yine MEB'in yayınladığı LGS tercih kılavuzundaki talimatlara göre, tercihler tamamlanıyor. Tercih işlemi, "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.
 

E OKUL İLE TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ



Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde en güncel haliyle ulaşabilmek mümkün. Bununla birlikte 2018 LGS tercihleri de e-okul giriş sayfası üzerinden yapılabiliyor. Bu sistem öğrencilerle birlikte veliler için de oluşturulmuştur. E-okul sisteminde süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. LGS yerleştirme sonuçları, son günlerin araştırılan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Tercih işlemlerini sürdüren öğrenci ve velilerin gündemindeki en önemli konulardan birisi olan LGS yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değerlendirmenin ardından öğrencilerin erişimine açılacak.

LGS yerleştirme sonuçları, eğitim gündeminin en önemli maddeleri arasında yer almaya devam ediyor. Binlerce kişinin merakla beklediği LGS tercih ve yerleştirme sonuçları, ağustos ayına girilmeden açıklanacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

27 Haziran'da başlayan LGS tercih süreci 13 Temmuz Cuma günü sona erecek.