26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Lisans öğrencilerini sevindiren haber! Bin 250 liraya çıkartıldı

Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı. Lisan eğitimi gören öğrencilere verilen burs miktarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkarıyoruz.' ifadelerini kullandı.

AA28 Şubat 2022 Pazartesi 21:37 - Güncelleme:
Lisans öğrencilerini sevindiren haber! Bin 250 liraya çıkartıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası müjdeleri peş peşe açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, lisans öğrencilerine verilen 750 liralık bursun yüzde 67'lik artışla 1250'ya çıkarıldığını duyurdu.

BİN 250 TL'YE YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkarıyoruz." dedi.

10 BİN TL BURS VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkarıyoruz. Aynı şekilde başarı performanslarına göre bundan böyle TÜBİTAK'tan yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250 lira, doktora öğrencileri 5 bin 500 ile 7 bin 500 lira, doktora sonrası araştırmacılar ise 7 bin 500 ile 10 bin lira arasına kadar aylık burs alabileceklerdir. Mümkün olan en yüksek seviyeden yapmaya özen gösterdiğimiz bu iyileştirmelerin şimdiden öğrenci ve araştırmacılarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

'STAR' PROGRAMINA 2 BAKANLIK DAHA DAHİL EDİLDİ

Gençlere TÜBİTAK ile ilgili bir müjdelerinin daha olduğunu söyleyen Erdoğan, "Salgının ilk yılında kısaca 'STAR' dediğimiz Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nı uygulamaya almıştık. Bu projeyle binlerce gencimizi TÜBİTAK tarafından uygulanan ya da desteklenen projelere dahil ederek onların daha öğrenciyken çok kıymetli tecrübeler edinmelerini sağladık. STAR programını Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızı da dahil ederek yeniden açıyoruz. Bugün almaya başlayacağımız yeni çağrıyla 300'ü arkeoloji projelerinde görev almak üzere 2 bin 300 üniversite öğrencimizi destekleyeceğiz. Gençlerimiz maddi katkının ötesinde bilim ve teknoloji alanlarında araştırma yapacak ve kıymeti parayla ölçülemeyecek bir saha tecrübesi edinecekler. Bu programın da hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.