23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Lise ikinci nakil başvuruları ne zaman? LGS ikinci tercih işlemleri nasıl yapılır?

Lise ikinci nakil başvuruları ne zaman başlıyor? LGS ikinci tercih nasıl yapılır? sorularının yanıtları öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. İstediği liseye yerleşemeyen veya girdiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için birinci nakil sonuçları bugün erişime açıldı. İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihlerinden birine yerleşen adayların tekrar tercih yapma zorunluluğu bulunmuyor. Yerleşemeyen öğrenciler lise ikinci nakil dönemini araştırıyorlar. Lise nakil işlemleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

6 Ağustos 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Lise ikinci nakil başvuruları ne zaman? LGS ikinci tercih işlemleri nasıl yapılır?
Lise yerleşme işlemleri heyecanla devam ediyor. Binlerce öğrenci Lise ikinci nakil başvuruları ne zaman başlıyor? LGS ikinci tercih nasıl yapılır? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. İstediği liseye yerleşemeyen veya girdiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için birinci nakil sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı. İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihlerinden birine yerleşen adayların tekrar tercih yapma zorunluluğu bulunmuyor. Yerleşemeyen öğrenciler lise ikinci nakil dönemini araştırıyor. Lise nakil işlemleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar... 
 
LİSE İKİNCİ NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 
İkinci nakil başvuruları ise 5-8 Ağustos'ta yapılacak. Sonuçlar ise 10 Ağustos'ta açıklanacak.
 
LGS İKİNCİ TERCİH NASIL YAPILIR?
İlk yerleştirme döneminde sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmiş iseniz nakil tercihlerinde yeniden yerel yerleştirme tercihinde bulunmanız gerekmiyor. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istediğiniz en çok üç okul seçip okulunuza giderek başvuru yapmanız yeterlidir.
 
Yerel yerleştirme ile bir okula yerleştirilmiş ancak sınavla öğrenci alan bir okula yerleştirilmek istiyorsanız, kendi puanınıza yakın okullardan en çok üç okul tercih edip okulunuz aracılığı ile tercih işlemlerinizi onaylatmanız yeterli.
 
Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleştirilememiş, yerel yerleştirme ile yerleştirildiğiniz okuldan da memnun değilseniz hem yerel yerleştirme hem de puanınıza yakın okulları seçmek kaydıyla merkezi yerleştirme için 3’er okul seçerek okulunuz aracılığı ile tercih başvurusunda bulunabiliyorsunuz.
 
İlk yerleştirme döneminde hiçbir okula yerleştirilmemiş veya ilk tercih döneminde başvuruda bulunmamış iseniz; Yerel yerleştirme için 3 okul, merkezi yerleştirme için kendi puanınıza yakın okullardan 3 okul, pansiyonlu okullardan 3 okul ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinden okul seçebiliyorsunuz.
 

 
Nakil tercih başvurularını ilk tercih döneminde olduğu gibi yine okulunuz aracılığı ile yapmanız gerekiyor. Okul tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.
 
NAKİLDE YERLEŞEMEZSEM NE OLUR?
Nakil sürecinde listenize yazdığınız hiçbir okula yerleşemezseniz, ilk yerleştirme sonucu yerleştiğiniz lisede olmaya devam edersiniz. Nakil tercihleri döneminde de hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında il / ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek.