19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Lübnan Havayolları, Erbil'e yapacağı uçuşları askıya aldı

Lübnan'ın resmi hava yolu şirketi Middle East Airlines (MEA), cuma günü itibarıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) uçak seferlerini durduracağını ilan etti.

AA27 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Lübnan Havayolları, Erbil'e yapacağı uçuşları askıya aldı

MEA şirketinden yapılan yazılı açıklamada, Irak hükümetinin talebi doğrultusunda Erbil-Beyrut seferlerinin önümüzdeki cuma gününden itibaren karşılıklı olarak iptal edildiği belirtildi.

Erbil'den kalkan hiçbir uçağın da Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na iniş yapmasına izin verilmeyeceği kaydedilen açıklamada, Erbil’de bulunan Lübnanlıların, Basra, Bağdat ve Necef Havalimanları'ndan güvenli bir şekilde Lübnan'a dönebilecekleri aktarıldı.

Irak Sivil Havacılık Kurumu'ndan bu sabah yapılan yazılı açıklamada, yabancı şirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları'na yönelik tüm uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya alması talep edilmişti.

Başbakan Haydar el-İbadi, dün düzenlediği basın toplantısında, IKBY'nin elinde bulundurduğu sınır ve havalimanlarının kontrollerini 3 gün içerisinde Bağdat'a teslim etmemesi halinde IKBY'ye çift yönlü tüm uluslararası uçuşları durduracaklarını söylemişti.