25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

LYS soru ve cevapları yayınlandı

LYS sınavının son oturumu Edebiyat Coğrafya testi ile az önce sona erdi. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS sınavında geçen hafta ve bu hafta gerçekleştirilen sınavlarda yüz binlerce aday ter döktü. LYS sınav soru ve cevapları yayınlandı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. LYS sınav soru ve cevaplarına ÖSYM'nin internet üzerinden ulaşılabiliyor.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
LYS soru ve cevapları yayınlandı
Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapıldı.
 
LYS maratonu, bugün yapılan LYS-3 ile sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. 
 
LYS-3'te adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Son LYS oturumunun ardından ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.
 
 
LYS 3'TE SORULAR NASILDI? İLK YORUMLAR
 
İki haftaya yayılan LYS maratonu bugün bitti. 10- 11 Haziran tarihlerinde matematik ve sosyal bilimler oturumuyla başlayan LYS’nin fen bilgisi, yabancı dil ve edebiyat-coğrafya sınavları ise bu hafta yapıldı. Bugün yapılan LYS-3 sınavı ardından ilk yorumlar gelmeye başladı. Edebiyat- coğrafya sorularını değerlendiren öğrenciler LYS yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumlardan yapıyor. Yorumlarda en çok 'gözlerin doğuyor gecelerime' sorusu ön planda yer alırken öğrenciler genellikle soruların kolay olduğunu ifade ediyor.