25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Madde bağımlısı genç banka yaktı

Bursa'da, madde bağımlısı olduğu iddia edilen genç, bir katılım bankası şubesinde yangına sebep oldu.

CİHAN29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Madde bağımlısı genç banka yaktı
Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında, bankanın dış cephesinde maddi hasar meydana geldi.

Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi, Bursa-Ankara yolu üzerinde faaliyet gösteren bir katılım bankası şubesinde saat 08.30 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye, banka şubesinin dış cephesindeki yangına müdahale etti. Yangında, bankanın alarm sistemi zarar gördü. İtfaiye ekipleri, yangını söndürdükten sonra banka şubesine girerek içeride zarar olup olmadığını kontrol etti. Katılım bankası çalışanları da olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Görgü tanıkları, yangının, aklî dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen bir kişi tarafından çıkarıldığını söyledi. Harekete geçen polis ekipleri, gerçeği kısa sürede ortaya çıkardı. F.K. isimli gencin, banka şubesinin duvarının yanında ısınmak için malzeme yaktığı, dış cepheye sıçrayan kıvılcımların kısa sürede yangının büyümesine sebep olduğu belirlendi.

Yangını çıkardığı belirlenen F.K. (22) isimli genç gözaltına alındı. Şahsın polise verdiği ilk ifadesinde, 'Param vardı, paramı vermediler, ben de yaktım' dediği öğrenildi.