2 Ekim 2025 Perşembe / 10 RebiülAhir 1447

Marmara 5.0 ile sallandı... Şener Üşümezsoy: Daha büyük bir deprem olmaz

Marmara Denizi'nde saat 14.55'te meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Şener Üşümezsoy, 'Silivri çukuru içine doğru giden kesimde kırılmamış 6.2'lik filan bir potansiyel var. O potansiyelin 5.2'lik veya 5.3'lük bir oluşumu oldu. Ama burada onda daha buna benzeyen depremler olabilir.' dedi. Daha büyük bir deprem olup olmayacağına yönelik soruya ise Üşümezsoy, '5 ile 6 arasında 33 kat fark var. Ama 6 ile 7 arasında 33 kattan daha fazla fark var. 6.1'lik bir deprem potansiyeli var.' dedi.

HABER MERKEZİ2 Ekim 2025 Perşembe 15:51 - Güncelleme:
Marmara 5.0 ile sallandı... Şener Üşümezsoy: Daha büyük bir deprem olmaz

Marmara Denizi'nde saat 14.55'te, 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, Marmara Denizi'nde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

"6.1'LİK BİR DEPREM POTANSİYELİ VAR"

CNN Türk yayınına bağlanan Şener Üşümezsoy, Marmara'da meydana gelen depremi değerlendirdi.

Üşümezsoy, şu ifadeleri kullandı:

Kumburgaz'a giden kesim kırıldı ama öbür taraftan Silivri çukuru içine doğru giden kesimde kırılmamış 6.2'lik filan bir potansiyel var. O potansiyelin 5.2'lik veya 5.3'lük bir oluşumu oldu. Ama burada onda daha buna benzeyen depremler olabilir.

5 ile 6 arasında 33 kat fark var. Ama 6 ile 7 arasında 33 kattan daha fazla fark var. 6.1'lik bir deprem potansiyeli var. O potansiyelin yaklaşık yani bu 200 km ise 10 km'lik bir alanı yırtıldı. Demek ki 190 km'lik alan daha yapışık, yırtılma potansiyeli olan bir kesim var.

ÖNERİLEN VİDEO

Dnipropetrovsk bölgesinin kontrolü Rusya'ya geçti

Kapat
Video yükleniyor...