30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Öğretmen atama ön başvurular nasıl yapılır?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atama ön başvurular başladı.

20 Kasım 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Öğretmen atama ön başvurular nasıl yapılır?

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen branş dağılımı kontenjan bilgileri ve başvuru ekranı 19 Kasım Pazartesi günü erişime açılmıştı. Sınıf, İngilizce, Din Kültürü ve Okul Öncesi Öğretmenliği gibi branşların en çok kadroya sahip olduğu 20 bin öğretmen başvuru süreci, 23 Kasım Cuma günü sona erecek.

Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuruları başladı! 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkişn ön başvurular 19 - 23 Kasım tarihleri arasında alınacak. KPSS'den 50 ve üzerinde alınması şartının bulunduğu sözleşmeli öğretmenlik alımında MEB, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı.  MEB'in internet sitesinden yapılan açıklamada, Bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20 bin pozisyona sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı hatırlatıldı.

MEB GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ



Atama yapılacak alanlar için 2017 veya 2018 KPSS'de ilgili puan türüne (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) göre 50 ve üzerinde puan alma şartı bulunuyor.

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak başvuru, elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr adreslerinden) alınacak.

 Bu başvuruda adaylar, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Kocaeli, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van'daki sınav merkezinin tamamını tercih edebilecek. Başvuru onayları ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.