27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

MEB sözleşmeli öğretmen mülakat taban puanları listesi! MEB mülakatları puan limiti

Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları ve MEB sözleşmeli KPSS taban puanlı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından az önce duyuruldu. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için yapılan duyuru sonrası binlerce sözleşmeli öğretmen adayı araştırmaya geçti. Sözleşmeli öğretmenlik taban puanları nedir? 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için KPSS taban puanı kaçtır? Sorularına arama motorları üzerinden yanıt aranıyor. Buna göre, gıda teknolojisi, 92 ile en yüksek taban puanına sahip alan oldu. Daha sonra, 91 taban puanıyla psikoloji, 87 puanla halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanları geldi. Taban puanlarına, MEB Personel Genel Müdürlüğünün 'http://personel.meb.gov.tr/' internet adresinden ulaşılabilecek. İşte haberimizle ilgili son dakika gelişmeleri…

9 Nisan 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
MEB sözleşmeli öğretmen mülakat taban puanları listesi! MEB mülakatları puan limiti

Sözleşmeli öğretmenlik 2019 taban puanları ve MEB sözleşmeli öğretmen KPSS taban puanları duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın az önce yatığı duyuru sonrası binlerce vatandaş, Sözleşmeli öğretmenlik taban puanları nedir? 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için KPSS taban puanı kaçtır? Sorularına arama motorları üzerinden yanıt aramaya başladı. Toplam 19 bin 914 kişilik kontenjan için başvuruları alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müracaatta bulunan 98 bin 223 kişi arasından 57 bin 778 kişinin başvurusunu kabul etti.  Buna göre, gıda teknolojisi, 92 ile en yüksek taban puanına sahip alan oldu. Daha sonra, 91 taban puanıyla psikoloji, 87 puanla halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanları geldi. Taban puanlarına, MEB Personel Genel Müdürlüğünün "http://personel.meb.gov.tr/" internet adresinden ulaşılabilecek. İşte haberimizle ilgili son dakika gelişmeleri…

TABAN PUANLARI TABLODA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınava çağrılan adaylara ait taban puanlar duyuruldu.
 
Bakanlığın internet sitesinden, farklı branşlarda yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınava çağrılan aday sayıları ve adaylara ait KPSS taban puanları açıklandı. 
 
Buna göre, gıda teknolojisi, 92 ile en yüksek taban puanına sahip alan oldu. Daha sonra, 91 taban puanıyla psikoloji, 87 puanla halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanları geldi. 
 
Taban puanlarına, MEB Personel Genel Müdürlüğünün "http://personel.meb.gov.tr/" internet adresinden ulaşılabilecek.
 

 

 

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?
 
Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını sağlayacak. Bu adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercih işleminde bulunacaklar.
 
Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler, herhangi bir il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.
 
 
Başvuru takvimine göre ise sözlü sınavlar 12-30 Haziran'da yapılırken sonuçları ise 4 Temmuz'da açıklanacak.
 
Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 8-10 Temmuz'da alınacak ve 16 Temmuz'da sonuçlandırılacak.