26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Memurlardan AK Parti'ye destek!

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonun Türkiye'yi hedef alan küresel bir operasyon olduğunu belirterek, Ak Parti'yi destek verip, cemaati eleştirdi.

DHA27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Memurlardan AK Parti'ye destek!
Yaklaşık 100 sendika üyesinin katıldığı açıklamaya Ak Parti Sivas Belediye Başkanı Adayı Sami Aydın ile Ak Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Çapraz da destek verdi. Kent meydanında bir araya gelen grup adına basın bildirisini okuyan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, "Dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan Cemaat-Ak Parti tartışması, gün geçtikçe daha da derinleşmektedir. Gelişmeler, Başbakan üzerinden Türkiye'yi hedef alan küresel operasyonu bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmıştır" dedi.

Açıklamasının devamında Cemaati eleştiren Anlı, "Son günlerde tavır ve tutumları tartışılmaya başlanan Cemaat kanadına düşen görev; kamuoyunda oluşan 'milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını' boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde cemaatin 2010 refarandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesi tesis etme olarak değil, devlet idaresini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir. Bu çerçevede, hizmetleri ve uluslararası düzeydeki prestijli faaliyetleriyle milletin takdirine mazhar olan cemaat; yabancısı olması gereken siyaset alanında bulunduğu algısı üreten eylem ve söylemlerden, mevcut iktidarı değersizleştirme ve Türkiye'yi yok etme odaklı küresel operasyona destek anlamına gelecek her türlü yaklaşımdan özenle kaçınmalıdır. Cemaat; milletin ortak hedefi olan 'Büyük Türkiye' idealinin hayata geçmesini hızlandıracak şekilde İslam'a hizmeti esas kabul eden asıl alanında millete hizmet etmeyi sürdürmelidir." dedi.

DÜZCE'DE HÜKÜMETE DESTEK

DÜZCE Sivil Toplum Platformu yolsuzluk operasyonu ile millet iradesinin yok edilmek istendiğini öne sürerek hükümete destek verdi.

Düzce Sivil Toplum Platformu'nun Belediye Meydanı'ndaki basın açıklamasına Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Ak Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş ve yaklaşık 300 kişi katıldı. Meydanda toplananlar, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin fotoğrafının bulunduğu 'ABD elçisinden itiraf gibi şok sözler: Halkbank konusunu dile getirmiştik. Sonuç alamadık. Şimdi imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz', 'Şimdi dua zamanı', 'Siyasal işgale hayır', 'Milli iradeyi çiğnetmeyeceğiz', 'Dik dur eğilme bu millet seninle' ve 'Ekonomik işgale hayır' yazılı dövizler taşıdı. Meydanda toplananlar memleketin gidişatı için dualar etti.

Platform adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç sinsi senaryolarla millet iradesini yok etmeye çalışanların cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Bu operasyon Erdoğan'sız bir Türkiye operasyonudur. Bu operasyon Türkiye'yi değersizleştirme projesidir. Kimse aklımızla alay etmesin. Bu operasyon seçimlere üç ay kala bir algı ve kanaat oluşturma projesidir. Biz bu filmi merhum Adnan Menderes'in asılması olarak izlemiştik. 1980 Kenan Evren darbesi olarak izlemiştik. 28 Şubat post-modern darbesi adıyla izledik. Senaristler de değişse, figüranlar da değişse, bu filmi daha önce izledik. Oynanan oyunun farkındayız. Bu oyunu bozacak, milli iradeyi kimseye çiğnetmeyeceğiz" dedi.