30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Mete Yarar, İsrail ordusunun neden Gazze'ye giremeyeceğini tek tek anlattı

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik muhtemel kara harekatına ilişkin konuştu. İsrail ordusunun yaşananlar nedeniyle ikiye bölündüğünü söyleyen Yarar, 'İsterseniz 1 milyon kişi olun Gazze'ye giremezsiniz. Burada sayının bir anlamı yok.' dedi. Yarar sözlerine şöyle devam etti: Kendi toprağını savunan insan her zaman daha güçlüdür. Meskun mahalde silah silaha kalıyorsunuz. O yüzden de çok fazla tank ve uçağınızın olması bir şey ifade etmiyor.

İLKNUR KARAKELLE24 Ekim 2023 Salı 08:30 - Güncelleme:
Mete Yarar, İsrail ordusunun neden Gazze'ye giremeyeceğini tek tek anlattı

İsrail ordusunun Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları, tvnet canlı yayınında değerlendirildi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, işgalci İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik muhtemel kara harekatı söylentilerine ilişkin konuştu.

"MESKUN MAHALDE SİLAH SİLAHA KALIYORSUNUZ"

İsrail ordusunun yaşananlar nedeniyle ikiye bölündüğünü ve birçok askerin orduyu terk ettiğini söyleyen Yarar, "İsterseniz 1 milyon kişi olun buraya giremezsiniz. Burada sayının bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.

"Kendi toprağını savunan insan her zaman daha güçlüdür." diyen Yarar, "Meskun mahalde silah silaha kalıyorsunuz. O yüzden de çok fazla tank ve uçağınızın olması bir şey ifade etmiyor." diye konuştu.

"İSRAİL ORDUSUNUN YARISI BU OPERASYONUN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR"

Yarar, kara harekatının neden zor bir seçenek olduğuna dair açıklamasında şunları söyledi: İsterseniz 1 milyon kişi olun buraya giremezsiniz. Burada sayının bir anlamı yok. Yüzlerce kişi arka arkaya dizildiğinde, elinizde piyade tüfeği olduğunda hedef olursunuz. Bu işi bilen adam sayısı önemli. Bu işin mantığını bilen insanlara ihtiyaç var. İsrail ordusu kendi arasında bölünmüş durumda. İsrail ordusunun yarısı bu operasyonun doğru olmadığını düşünüyor.

"SAVUNANIN PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜĞÜ DAHA FAZLADIR"

İstifa edenler, orduya katılmayanlar, görevi bırakanlar. Kamera önünde önünde birbirine girenler, intihar edenler. Onlarca örnek var. Birisinin toprağı ve siz gidip o toprağa giriyorsunuz. Kendi toprağını savunan insan her zaman daha güçlüdür. Mukavemeti, direnci daha fazladır. Psikolojik üstünlük de oradadır. Meskun mahalde silah silaha kalıyorsunuz. O yüzden de çok fazla tank ve uçağınızın olması bir şey ifade etmiyor. O yüzden o kadar kolay değil."