18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Mevlid Kandili ne zaman?

Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili'nde yapilacak dua ve ibadetler neler? Mevlid Kandili hangi tarihte kutlanacak?

3 Kasım 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Mevlid Kandili ne zaman?

Mevlid Kandili bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirsin. Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olsun.Kasım ayının gelişiyle birlikte en çok araştırılan konulardan biri de Mevlid Kandili oldu. İnsanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyayı teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili bu ay içerisinde idrak edilecek. Mevlid Kandili merakla araştırılıyor.

Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber Efendimizin (s.a.v) doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

Mevlid Kandili insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Veladet Kandili olarak da bilinen Mevlid Kandili, İslam dininin peygamberi olan Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi idrak ediliyor. Kandil ibadetlerini bu yıl da hakkıyla yerine getirmek isteyen vatandaşlar, net tarihi sorguluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimine göre, Mevlid Kandili bu yıl19 Kasım 2018 Pazartesi gününe denk geliyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişi olan bu anlamlı günde ibadetler ve dualar edilecek.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili bu sene 19 Kasım Pazartesi günü idrak edilecek. Mevlid Kandili İslam dininin peygamberi olan Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesidir.