19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Mevlid Kandili orucu kaç gün tutulur? Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulması gerekli?

Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu kaç gün tutulur? gibi soruların yanıtları tüm müslüman alemi tarafından merak ediliyor. Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğduğu gece olarak bilinen Mevlid Kandili 8 Kasım Cuma idrak edilecek. Sözlükte “doğulan yer ve zaman” anlamına gelen mevlid (çoğ. mevâlid) kelimesi, İslâmî literatürde “Hz. Peygamber’in doğum günü, bu günün yıldönümü münasebetiyle yapılan kutlamalar ve bu konuda kaleme alınan eserler” karşılığında kullanılmıştır. Mevlid Kandili hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

8 Kasım 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mevlid Kandili orucu kaç gün tutulur? Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulması gerekli?
Mevlid Kandili Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed (S.A.V) doğduğu gün olarak Müslümanlar açısından önem teşkil ediyor. Bu özel ve anlamlı günü ibadetlerle geçirmek isteyen vatandaşlar Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu kaç gün tutulur? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar.  Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi deniyor. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Mevlid Kandili hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler..
 
MEVLİD KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR? 
Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. 
 

 
MEVLİD KANDİL NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK? 
Mevlid Kandili her yıl rebiülevvel ayının 8. günine denk geliyor. Bu yıl Mevlid Kandili Miladi takvime göre 8 Kasım 2019 Cuma günü idrak edilecek.
 
MEVLİD KANDİLİ FAZİLETİ NEDİR?
Bu gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın bir kez daha mevlidi şerifini idrak edeceğiz. Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.
 

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.
 
İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.