2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler! Mevlid Kandili zikirleri nelerdir?

Mevlid Kandilinde ibadetini yerine getirmek isteyenler Mevlid Kandili'nde okunacak duaları, çekilecek tesbihleri ve zikirleri araştırıyor. Rebiülevvel ayının 12. günü Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gündür. Bu nedenle bu mübarek gecede eller semaya yükselecek. İşte Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler

17 Ekim 2021 Pazar 17:26 - Güncelleme:
Mevlid Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler! Mevlid Kandili zikirleri nelerdir?

Mevlid Kandili bu gece zikirler, salavatlar ve tesbihatlarla eda edilecek. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gün olan Mevlid Kandilinde bolca ibadet edip, bu gecenin feyzinden faydalanmak isteyen Müslümanlar, Mevlid Kandili zikirleri ve tesbihatlarını araştırıyor. İşte İslam âlemi için mühim bir yere sahip olan Mevlid Kandili'nde okunacak dualar, tesbihler ve zikirler...

MEVLİD KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER VE TESBİHLER NELERDİR?

Allah dostları mübarek kandil gecesinde çokça tesbih çekmesi tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte Resûlullah Efendimiz'e salavat getirmeyi Allah Teala emretmiştir. Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği bu gecede en önemli ibadetlerden biri de ona salavat getirmektir. Ayrıca hadis-i şeriflerde salavat getirenin bütün sıkıntılarının giderileceği bildirilmiştir.

Mevlid Kandili tesbihleri

Sübhânallâhi ve bihamdihi sübhânallâhi'l azîm

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh.

Lâ ilâhe illallah.

Sübhanallahi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber.

Sübhanallah.

Elhamdülillah.

Allahu ekber

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

MEVLİD KANDİLİ DUASI

Elhamdülillahi Rabbil Alemin...

Ey mahlûkatı yoktan vâreden, hata ve kusurlarımıza bakmaksızın biz kullarına mağfiret kapısını açan, zayıfların yardımcısı, günahların bağışlayıcısı, âlemlerin tek sahibi olan Yüce Allahım!

Bizleri en güzel biçimde yarattın, sayısız nimetlerinin içerisinde bulunuyoruz. Bu nimetlerin en büyüğü, bize ihsan ettiğin İslam, iman ve Kur'an'dır. Bizleri ebediyen bu lütuftan ayırma ya Rabbi!

Sana sonsuz şükürler olsun Ya Rab! Sen bütün mahlûkata merhametli, bilhassa mü'minlere lütufkârsın. İnanmış insanlar olarak bizler de Senin huzuruna geldik, sana yönelip ellerimizi açtık, yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyleyip bizleri huzurundan boş çevirme ya Rabbi!

Kıyamet gününün tek sahibi Sensin. Bize orada lütfunla, merhametinle, ebedi saadetin ve cennetinle ikram eyle ya Rabbi!

Yalnız Sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizlere ilahi rahmet hazinenden bol bol yardım ihsan eyleyip bizleri ibadetin, itaatin hayırlı ve nurlu yolundan ayırma ya Rabbi!

İman ve hidayet üzere devamlı olmayı, müttakîlerin yolundan gitmeyi, şu kısacık dünya hayatımızı iffetimiz, şerefimiz ve haysiyetimizle geçirmeyi nasib eyle ya Rabbi!

Mevlid Kandilinde hangi sureler okunur? Mevlid Kandilinde okunacak sureler

Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır? Kandil namazı saat kaçta, ne zaman kılınacak?