23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bakan Akar'dan Yunanistan'a kritik çağrı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler sonrası Yunanistan'a kritik bir çağrıda bulundu. Bakan Akar: 'Türkiye, Yunanistan ile yaşadığı sorunları diyalog yoluyla çözmek istiyor' dedi.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:42 - Güncelleme:
Bakan Akar'dan Yunanistan'a kritik çağrı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan sorunu diyalogla çözmek istiyoruz. Sahada ve masada uluslararası hukuktan yanayız" dedi. Bakan Akar, Mısır ve Yunanistan arasında yapılan anlaşmanın hukuksuz olduğunu belirterek, “Anlaşma, hukuki dayanaktan yoksun olmasının yanı sıra Mısır halkının hak kaybı anlamına geliyor” dedi.

Bakan Akar, "Aklıselimin galip geleceğine inanmak istiyoruz. İyi komşuluk ilişkileri ve diyalogdan yanayız" derken, "Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun anlaşmalarını sorgulamak yerine sağduyulu bakış sorunların çözümüne daha fazla katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, “Biz, Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, kendi hakkımızı, hukukumuzu korumak ve kollamak için her türlü mücadeleyi yapmaya da hazırız” diye konuştu.