29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Miraç Kandili orucu 2020 ne zaman tutulur?

Bu yılın ikinci kandili olma özelliğini taşıyan Miraç Kandili mart ayının son günlerinde Türkiye'nin dört bir yanında idrak edilecek. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda 'Burak' adlı binekle seyahat etti.Miraç Kandili hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

21 Mart 2020 Cumartesi 09:24 - Güncelleme:
Miraç Kandili orucu 2020 ne zaman tutulur?

Müslümanlar yılın ikinci kandilini idrak edecek olmanın heyecanı içerisindeler. Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi deniyor. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına geliyor. İsra ve Miraç hâdisesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç Kandili'nde dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU 2020 NE ZAMAN TUTULUR?

Dini kaynaklarda yer alan bilgiye göre bu mübarek tarihte oruç tutulmasına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak Üç ayların içerisinde bulunan ve Recep ayının 27. Gününe denk gelen Miraç Kandilinde müminler bu günün gündüzünde oruç tutmuş ve gecesinde ibadetlerini yerine getirip dua etmişlerdir.

MİRAÇ KANDİLİ’NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Elbette oruç tutmak, dua etmek, Kuran'ı Kerim okumak İslam dini açısından büyük sevaptır. Bu nedenle isteyen kişi Miraç Kandili'nde oruç tutarak ibadet edebilir.