3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

1 askerimiz şehit oldu... MSB duyurdu: 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarıyla çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çatışmada bir askerin şehit olduğunu bildirdi. Birçok siyasi şehit askerimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay için peş peşe başsağlığı mesajı yayımladı.

AA17 Şubat 2024 Cumartesi 20:08 - Güncelleme:
1 askerimiz şehit oldu... MSB duyurdu: 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

MSB'den yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki bir üsse sızma girişiminde bulunulduğu, çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın şehit olduğu belirtildi.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın şehadet haberi ailesine verildi

Çatışmada yaralanan bir askerin de derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay için taziye mesajı

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Birçok siyasi, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay için peş peşe başsağlığı mesajı yayımladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: "Kuzey Irak'ta şehit olan Mehmetçiğimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan Mehmetçiğimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "Irak'ın kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay kardeşime Cenab-ı Hakk'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Aziz milletimizin ve ordumuzun başı sağolsun."

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehid olan kahraman Mehmetçiğimiz Salih Ay'a Cenâb-ı Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve yakınlarına sabır, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman askerimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Şehidimizin kederli ailesinin ve aziz milletimiz başı sağ olsun."

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman askerimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan askerimize acil şifa diliyorum."

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım: "Başımız sağ olsun. Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmedimiz Salih Ay'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına sabır ve yaralı askerimize acil şifalar diliyorum."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "Aziz milletimizin başı sağ olsun. Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde şehit olan Mehmetçiğimiz Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Salih Ay'a yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına, ailesine ve silah arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Şehidimizin mekânı cennet, makamı âli, aziz milletimizin başı sağ olsun."

  • MSB Pençe-Kilit Operasyonu
  • terörist etkisiz hale
  • operasyonlar devam etmektedir