25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

MSB Kara Deniz Hava astsubay alımı başvuru şartları nedir

Milli Savunma Bakanlığı MSB tarafından Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerine bağlı birimlere alınacak sözleşmeli er ve erbaşlar için şart ve detayları içeren kılavuzu yayınladı.

9 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
MSB Kara Deniz Hava astsubay alımı başvuru şartları nedir

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına yapılacak olan uzman erbaş alımı için başvuru süreci tamamlandı. Söz konusu kuvvet komutanlıklarında istihdam olmak üzere başvuru yapan çok sayıda genç, başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi sorguluyor. Kara, Deniz ve Havva kuvvet komutanlıklarına yapılacak uzman erbaş alımı için, 25 Eylül'de MSB tarafından başlatılan başvuru süreci 26 Ekim'de tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından DPB'de ve PERTEM'de art arda ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda muvazzaf olarak subay ve astsubay alımı yapılacağına yer verildi. Kadın ve erkek adaylar arasından astsubay alımı yapılacağı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB-PERTEM) tarafından yayımlanan ilanın detayları ve başvuru ekranı haberimizde.

Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı astsubay alımı yapıyor.

Kadın ve erkek adayların büyük bir merakla beklediği 2018 yılı astsubay alımı için duyuru geçtiğimiz gün geldi. Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin (PERTEM) Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, Kuvvet Komutanlıklarına en az ön lisans mezunu adaylar arasından muvazzaf astsubay alımı yapılacağına yer verildi.

Kadın-erkek on binlerce adayın büyük bir merakla beklediği ilanın yayımlanmasının ardından adaylar başvuru şartlarının ne olduğunu, başvuruları nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. Biz de olarak astsubay alımına başvuru yapacak adaylar için şartlara ve başvuru ekranına haberimizde yer verdik.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda ön lisans ve lisans mezunları arasından astsubay alımı yapılacağına yer verildi. Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olan adaylar arasından yapılacak alımda diğer şartları şu şekilde;

YAŞ ŞARTI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki yaş şartını taşıması gerekmektedir:

    Ön lisans mezunları için 01 Ocak 1993 ve daha sonrası doğumlu olmak,
    Lisans mezunları için 01 Ocak 1991 ve daha sonrası doğumlu olmak,

KPSS ŞARTI

Yayımlanan ilanda KPSS şartı şu şekilde;

    2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP93 Ön Lisans veya, 2017 veya 2018 yılları KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, 2016 yılı KPSS puanları kabul edilmeyecektir.
    Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı yok.