8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

MSB personel alımı için başvuru şartları neler

MSB, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçlarını karşılama doğrultusunda sözleşmeli er ve uzman çavuş alımı başvurularını yıl sonuna kadar almaya devam edecek.

25 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
MSB personel alımı için başvuru şartları neler

MSB PERSONEL YENİ ALIMLAR DEVAM EDİYOR!

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde görevlendirmek üzere sözleşmeli er ve uzman çavuş alımı yapıyor. MSB'nin yayınladığı sözleşmeli er ve uzman çavuş ilanına başvurmak isteyen gençler, başvuru şartları hakkındaki detayları sorguluyor.

MSB, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçlarını karşılama doğrultusunda sözleşmeli er ve uzman çavuş alımı başvurularını yıl sonuna kadar almaya devam edecek. Söz konusu ilana başvuru yapabilmek için belirlenen şartları taşımak gerekiyor. Öte yandan başvurular için belirlenen son tarih 31 Aralık 2018. İşte, KKK 2018 sözleşmeli er ve uzman çavuş alımı hakkında merak edilen detaylar...

MSB PERSONEL TEMİN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAŞVURU HAKKINDA TÜM DETAYLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSB personel temin, uzman, subay astsubay alımı başvuru sonuçları için henüz açıklanan bir tarih yok. Başvuru kılavuzunda sonuçlar için de net bir tarih verilmedi. Yapılan güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz. Bando, Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı, Uzman Tabip (Göğüs Hst., Anestezi, Acil Tıp vb.) için başvuruda bulunacak adaylar MEBS Okl.ve Eğt.Mrk.K.lığında, aşağıdaki konu başlıkları ve soru miktarlarından oluşan Genel Kültür Sınavına tabi tutulacaktır. Genel kültür sınavı her biri 2 puan değerinde çoktan seçmeli 50 sorudan oluşacak ve sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Yanlış cevapların doğru cevaplara etkisi olmayacaktır. Sınavdan 50 ve üzerinde puan alan aday başarılı kabul edilecektir.