18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözleri ve üşüyorum şiiri! Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm nedeni nedir?

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu ölüm yıl dönümünde anılıyor. Türk siyasetinde önemli bir yere sahip Yazıcıoğlu aramızdan ayrılalı 10 yıl geçti. Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009'da yerel seçimler öncesinde ilk kez kiraladığı helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'ta Çağlayancerit mitinginin ardından Yozgat'taki seçim etkinliğine giderken Keş Dağı'nda düşen helikopterde bulunan 5 kişi de yaşamını yitirdi. Peki, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm nedeni nedir? İşte Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı ve simge haline gelen 'üşüyorum' şiiri...

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Muhsin Yazıcıoğlu’nun sözleri ve üşüyorum şiiri! Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm nedeni nedir?

Muhsin Yazıcıoğlu aramızdan ayrılalı 10 yıl geçti. Siyasete 1968’te Genç Ülkücüler Hareketi’nde başlayan Muhsin Yazıcıoğlu, ölüm yıl dönümünde anılıyor. Ünlü siyasetçi ölüm yıl dönümünde sosyal medyada sözleri ve şiirleriyle trend olmaya devam ediyor. Yazıcıoğlu, siyasetçi kimliğinin yanı sıra şair kimliği ile de biliniyordu. Mamak Cezaevi'nde kaldığı dönemde yazdığı "Üşüyorum" başlıklı şiir, ölümünden sonra simge haline geldi. Peki, Muhsin Yazıcı oğlu neden öldü? İşte Muhsin Yazıcıoğlu’nun akıllarda kalan sözleri ve şiirleri...

Türk siyasi hayatının önemli isimleri arasında yer alan, 1993'te Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kuran Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının üzerinden 10 yıl geçti.

 

Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009'da yerel seçimler öncesinde ilk kez kiraladığı helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

 

Kahramanmaraş'ta Çağlayancerit mitinginin ardından Yozgat'taki seçim etkinliğine giderken Keş Dağı'nda düşen helikopterde bulunan 5 kişi de yaşamını yitirdi.

 

31 Mart 2009'da Ankara'da son yolculuğuna uğurlanan Yazıcıoğlu'nun naaşı, vasiyeti üzerine Taceddin Dergahı'na defnedildi.

 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi, Sivas ve Anadolu'nun birçok şehrinde cadde, park ve okullara verildi.

 

SİYASETE 1968'DE ADIM ATTI

Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954'te Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi.

 

Siyasete 1968'de Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak adım atan Yazıcıoğlu, 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 

Muhsin Yazıcıoğlu, 1978'de yoluna Ülkücü Gençlik Derneği Kurucu Genel Başkanı olarak devam etti, 1980'de ise MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevine getirildi.

 

MUHSİN YAZICIOĞLU: ELLER SİLAH DEĞİL KALEM TUTMALI

Yazıcıoğlu, 24 yaşındayken dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e "Eller silah değil, kalem tutmalı" şeklinde mektup yazdı.

 

1980 askeri darbesinin ardından Yazıcıoğlu, "MHP ve ülkücü kuruluşlar davası"nda yargılandığı sırada 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı. Yazıcıoğlu, dava sonunda herhangi bir ceza almadı.

 

Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisinin (MÇP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

 

 

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ'Nİ KURDU

 

1991 genel seçimlerinde Sivas'tan milletvekili seçilen Muhsin Yazıcıoğlu, 1992 yılında partisiyle yol ayrımına geldi. Bir grup arkadaşıyla Milliyetçi Çalışma Partisi'nden (MÇP) ayrılan Yazıcıoğlu, 1993'te Kurucu Genel Başkanı olduğu BBP'yi kurdu.

 

Yazıcıoğlu, 24 Aralık 1995 erken genel seçimlerde ANAP'la yaptıkları ittifakla yeniden Meclise girdi, 1996'da ANAP'tan istifa ederek yeniden BBP'ye döndü.

 

BBP'nin seçimi protesto etmesi nedeniyle partiden istifa eden Yazıcıoğlu, 22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak seçildi ve TBMM'ye girerek seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.

 

 

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN "ÜŞÜYORUM" ŞİİRİ

 

Yazıcıoğlu, siyasetçi kimliğinin yanı sıra şair kimliği ile de biliniyordu. Mamak Cezaevi'nde kaldığı dönemde yazdığı "Üşüyorum" başlıklı şiir, ölümünden sonra simge haline geldi.

 

Yazıcıoğlu'nun naaşının, helikopter düştükten sonra karların üzerinde bulunması, sevenlerine "Üşüyorum" şiirini hatırlattı.
 
Yazıcıoğlu'nun şiirinde, "...Huzur dolu içimde / Ben sonsuzluğu düşünüyorum / Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum / Durun kapanmayın pencerelerim / Güneşimi kapatmayın / Beton çok soğuk, üşüyorum..." dizeleri yer almaktaydı.
 
Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
 
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
 
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
 
Açılıyor hayal pencerelerim
 
Hafif bir rüzgar gibi, süzülüyorum
 
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
 
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
 
Bir çeşme başı arıyorum
 
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
 
Mis gibi nane kokuları arasında
 
Ruhumu dinlemek istiyorum
 
Zikre dalmış her şey
 
Güne gülümserken papatyalar
 
Dualar gibi yükselir ümitlerim
 
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
 
Siz peygamber çiçekleri toplarken
 
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
 
Huzur dolu içimde
 
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
 
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
 
Durun kapanmayın pencerelerim
 
Güneşimi kapatmayın
 
Beton çok soğuk, üşüyorum...