6 Şubat 2026 Cuma / 19 Saban 1447

Naip Barajı alarm veriyor: Su alımı geçici olarak durduruldu

Tekirdağ'da yaz kuraklığı ve artan tüketim Naip Barajı'nı kuruttu. Barajdan içme suyu temini geçici olarak durduruldu.

AA23 Aralık 2025 Salı 14:33 - Güncelleme:
Naip Barajı alarm veriyor: Su alımı geçici olarak durduruldu

Tekirdağ'da içme amaçlı kullanılan Naip Barajı'ndan su alımı durduruldu.

Yaz mevsiminin kurak geçmesi ve artan tüketim nedeniyle barajdaki su miktarı azaldı.

Barajda ölü hacimden sağlanan içme suyunun da tükenmesi üzerine su alımı geçici olarak durduruldu.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Naip Barajı'nda aşırı kuraklık ve su yetersizliği nedeniyle su seviyesinin kritik eşiğin altına düştüğü belirtildi.

Bu nedenle kente özellikle yüksek kesimlerdeki bazı mahallelerde basınç düşüklüğü nedeniyle kısa süreli su kesintilerinin yaşandığı bildirildi.

Vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TESKİ ekiplerimiz su arzını en kısa sürede stabilize etmek ve alternatif hatlar üzerinden besleme sağlamak amacıyla 7/24 esasıyla sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına suyu tasarruflu kullanmaları önemle rica olunur. Süreçle ilgili bilgilendirme tarafımızca paylaşılacaktır."
  • Tekirdağ yaz kuraklığı
  • içme suyu kesintisi
  • Naip Barajı

ÖNERİLEN VİDEO

Suriye birlikleri Kamışlı'ya ilerliyor

Kapat
Video yükleniyor...