20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

NATO toplantısı ne kadar sürdü? NATO toplantısı son dakika gelişmesi var mı?

İdlib'de Rusya destekli Esed rejiminin saldırısında, 33 askerimiz şehit oldu. Kalleş saldırı sonrası hava ve kara ateş destek unsurlarımız rejimin bilinen tüm hedeflerini ateş altına aldı. NATO'da Türkiye'nin talebinin ardından düzenlenen olağanüstü Suriye toplantısı gerçekleştirildi. NATO'da Türkiye'nin talebinin ardından düzenlenen olağanüstü Suriye toplantısı sona erdi. Toplantı 1 saat 10 dakika sürdü. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İdlib'deki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. İşte son gelişmeler..

29 Şubat 2020 Cumartesi 07:17 - Güncelleme:
NATO toplantısı ne kadar sürdü? NATO toplantısı son dakika gelişmesi var mı?

NATO toplantısı son dakika gelişmesi var mı? NATO toplantısı ne kadar sürdü? gibi soruların yanıtları tüm herkes tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. NATO'da Türkiye'nin talebinin ardından düzenlenen olağanüstü Suriye toplantısı gerçekleştirildi. NATO'da Türkiye'nin talebinin ardından düzenlenen olağanüstü Suriye toplantısı sona erdi. Toplantı 1 saat 10 dakika sürdü. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İdlib'deki gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.     

NATO TOPLANTISI NE KADAR SÜRDÜ?

NATO'da Türkiye'nin talebinin ardından düzenlenen olağanüstü Suriye toplantısı sona erdi. Toplantı 1 saat 10 dakika sürdü.

Stoltenberg, sabah saatlerinde Twitter'dan Türkiye'nin talebi üzerine NATO'nun Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4'üncü maddesinin işletildiğini duyurmuştu.

NATO TOPLANTISI SON DAKİKA GELİŞMESİ VAR MI?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İdlib'deki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Stoltenberg, "Tüm müttefikler başsağlığı diledi ve Türkiye ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade etti. NATO halihazırda Türkiye'ye destek veriyor. Müttefikler, Türkiye için daha fazla ne yapılabileceğine bakıyor." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamalarından bazı satırbaşları:

"Tüm müttefikler başsağlığı diledi ve Türkiye ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade etti"

"NATO halihazırda Türkiye'ye destek veriyor. Müttefikler, Türkiye için daha fazla ne yapılabileceğine bakıyor"

"NATO hava savunması dahil Türkiye'ye destek veriyor"

"NATO Esed'i aradı ve saldırıların durmasını istedi"

"NATO olarak Türkiye'ye hem politik olarak hem de pratikte destek olmaya devam edeceğiz. Bu konuda ne yapacaklarını müttefikler toplantıda görüştü"

NATO'NUN 4'ÜNCÜ MADDESİ

NATO'nun Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4'üncü maddesi uyarınca bir müttefik toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğünde, tüm müttefiklerle danışma talebinde bulunabiliyor.

Türkiye en son 2015'te terör örgütü DEAŞ'ın Suruç'taki terör saldırısından sonra 4'üncü maddenin işletilmesini istemiş, bunun ardından NATO Suriye'den kaynaklanan tehditlere karşı Türkiye'ye uyarlanmış güvence tedbirlerini kabul etmişti.

Bu çerçevede erken uyarı ve gözlem uçaklarının (AWACS) bölgede devriye gezmesi, Doğu Akdeniz'deki askeri unsurların artırılması ve istihbarat, keşif ve gözetleme faaliyetlerinin güçlendirilmesi gibi tedbirler öngörülmüştü.