17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Ukrayna'dan çıkan 3 gemiden ilki İstanbul açıklarına ulaştı

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odesa'dan hareket eden 33 ton mısır yüklü ikinci gemi 'Navıstar' İstanbul Boğazı açıklarına ulaştı. Gemi; BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetler tarafından yapılan denetim sonunda yoluna devam edecek.

IHA6 Ağustos 2022 Cumartesi 14:09 - Güncelleme:
Ukrayna'dan çıkan 3 gemiden ilki İstanbul açıklarına ulaştı

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde dün Odessa Limanı'ndan ayrılan panama bayraklı "Navıstar" isimli gemi İstanbul açıklarına ulaştı. BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek. Geminin denetim sonrası İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçerek İngiltere'ye gidecek.

Öte yandan, 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı "Rojen" ve 12 ton mısır taşıyan Türk Bayraklı "Polarnet" isimli gemilerin de önümüzdeki saatlerde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB, "Ukrayna'dan İrlanda'ya gidecek olan ve 33 bin ton mısır ile Odessa Limanı'ndan hareket eden Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemi İstanbul'un kuzeyinde belirlenen mevkiye ulaşarak demirledi. Gemi ilerleyen saatlerde Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacak." açıklamasını yaptı.

  • Tahıl sevkiyatı anlaşması
  • Navıstar
  • gemi