26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Nihat Hatipoğlu ne hastası? Nihat Hatipoğlu koronavirüs mü oldu?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun hastalığı hakkında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Özellikle sosyal medyadaki iddialardan sonra birçok kişi, Nihat Hatipoğlu koronavirüs mü oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. Nihat Hoca, resmi Facebook hesabından fotoğrafını paylaşarak 'Dostlar rahatsızım, tedavi görüyorum, özel dua istiyorum.' yazdı. Bu paylaşım sonrası sevenleri Nihat Hatipoğlu'nun hastalığının ne olduğunu merak etti. Peki Nihat Hatipoğlu koronavirüs mü oldu? Nihat Hatipoğlu ne hastası? Konuyla ilgili ilahiyatçının asistanından açıklama geldi.

25 Ağustos 2020 Salı 12:23 - Güncelleme:
Nihat Hatipoğlu ne hastası? Nihat Hatipoğlu koronavirüs mü oldu?

Nihat Hatipoğlu koronavirüs mü oldu? Ünlü İlahiyatçının Facebook hesabından yaptığı "Dostlar rahatsızım, tedavi görüyorum, özel dua istiyorum." paylaşımı sonrası sosyal medyada Nihat Hatipoğlu koronavirüs mü oldu, hastalığı ne? sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun asistanından konu hakkında açıklama geldi. Ünlü ilahiyatçının ciğerlerinde rahatsızlık olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Son günlerde koronavirüs vaka sayısının artması ile birlikte Nihat Hatipoğlu'nun Facebook sayfasından yapılan paylaşımla birlikte hocanın hasta olduğu bilgisi paylaşıldı. Son dakika haberine göre Profesör Nihat Hatipoğlu'nun ciğerlerinde rahatsızlık olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun koronavirüse yakalandığı iddiası hakkında açıklama da geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

NİHAT HATİPOĞLU KORONAVİRÜS MÜ OLDU?

Asistanından gelen bilgiye göre; Nihat Hatipoğlu'nun asistanı hocanın Koronavirüs olmadığı, ciğerlerinde yaşadığı sıkıntı nedeniyle hastanede tedavi altında olduğunu belirtti.

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

Diyarbakır'da 11 Mayıs 1955 tarihinde dünyaya gelen Nihat Hatipoğlu, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'te Uşak İmam Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla YÖK üyeliğine getirilmişti.

Nihat Hatipoğlu, ulusal televizyon kanallarında dini programları hazırlayıp sunmaya 5 yıl Kanal A'da program yaparak başladı. Ayrıca Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda (Arifan radyo, Hedef radyo) 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına halen devam etmektedir. 2004 yılında Ramazan ayında Flash TV'de, 2005 Ramazan ayında Star TV'de Sahur programını hazırlayıp sundu. 2005 yılında Star TV'de Dosta Doğru programı sundu. 2005-2010 yılları arasında Ramazan ayı süresince Star TV'de İftar ve Sahur Programlarını sundu. Radyo ve televizyon izleyicileri İftar ve Sahur programlarını birinci olarak seçti. Programları Türkiye'de birçok radyoda yayınlanmaktadır. Halen atv'de haftalık programları devam etmektedir. Kırk civarında yayınlanmış Kaset, CD, VCD'si bulunmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında seri konferansları devam etmektedir. Yazı Makaleleri, Panel, Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı. 18 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne rektör atandı.