20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Nuh Albayrak: Çatlak sesler şimdiden başladı!

Öcalan'ın PKK'yı silah bırakmaya çağırması büyük yankı uyandırdı. 24 TV canlı yayınında Ersoy Dede'nin konuğu olan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak bu kritik çağrıyı değerlendirdi.

28 Şubat 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İşte Nuh Albayrak'ın o açıklamaları:
 
ARTIK BÖLGE HALKI HUZURUN TADINI ALDI
 
Önemli bir aşama. 30 yıldan fazladır bu problemle uğraşıyor Türkiye. Çok şükür ki son dönemlerde silahlı saldırılardan daha çok çözüm süreci sözü telaffuz ediliyor. Yaklaşık 2 yıldan bu yana gelinen en ileri aşama bu. Bazı değerlendirmeler yapılıyor, 'Öcalan daha önce de bu çağrıda bulunmuştu. Aynı noktaya gelinmişti' diye ama bu ondan çok daha farklı. Şu an gelinen noktada varılan mutabakatın 2013'tekine benzetilmesi hiç doğru değil. 2 yıl boyunca o bölge huzurun tadını aldı, süreç çok daha olgunlaştı ve artık karşılıklı olarak bundan başka bir yol olmadığı anlaşıldı. Dolayısıyla bugünkü çağrının amacı, biçimi ve geldiği nokta çok önemli diye düşünüyorum ben. 
 
ÇATLAK SESLER ŞİMDİDEN BAŞLADI
 
Çatlak sesler şimdiden başladı bu sürecin aleyhine. Bu son birkaç yıldır yaşadığımız korkunç bir savrulmanın sonucu. Artık bir ölçü kalmadı. Kim kimin yanında, kimle kol kola bunun bir ölçüsü yok. Bunların hepsi resetlendi. Yeni bir ölçü var o da sayın Erdoğan'ın yanında ve karşısında olanlar. Eğer bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da içinde olduğu bir çalışmaysa bu çözüm süreci, yıllardır çözüm için uğraşan birileri bu yüzden şak diye karşı tarafa geçebiliyor. 'Madem bugünkü AK Parti hükümeti ve Erdoğan bu işi yürütüyor o halde bu çözüm sürecinin olmaması gerekir' anlayışı var. 
 
ENGELLEME GAYRETLERİ OLACAKTIR AMA ASIL İRADE ÇÖZÜMDEN YANA
 
Elbette bugün gelinen nokta herşeyin bittiği, ortalığın güllük gülistanlık olduğu anlamına gelmiyor ama hep vurguladığımız şey bu aşamanın çok önemli bir aşama olduğu. Elbette bundan sonra da (Hiç arzu etmeyiz ama) engelleme gayretleri olacaktır. Belki PKK'nın içerisinde de bu çağrıya uymayan gruplar çıkıp Türkiye'de öyle veya böyle huzur bozmaya çalışabilecektir ama bunların hiç önemi yok çünkü asıl irade çözümün yanında.